Pericolul neliniştii sociale după Coronavirus, Partea 1

Cu timpul, temerile asociate cu pandemia coronavirusului  se mută de la problemele legate de sănătate la problemele șomajului și ale lipsei de alimente. Multe companii nu vor supraviețui crizei provocate de coronavirus, deoarece nu va mai exista nicio cerere pentru ele.

Umanitatea se schimbă; începe să considere multe obiceiuri vechi drept lux excesiv. Consiliul pentru Programul Alimentar Mondial al ONU se teme că pandemia de coronavirus va duce la foamete globală, la o scară fără precedent, ca în profețiile biblice. Iar în același timp, cei bogați devin și mai bogați, în detrimentul tuturor celorlalți.

Stilul de lucru se schimbă odată cu trecerea către o automatizare și mai largă, prețurile la energie scad drastic, iar viitorul aduce frică și incertitudine.

Ce se întâmplă cu piața muncii și unde se îndreaptă?

Coronavirusul este o forță, deși biologică, ce a provocat mari schimbări ȋn noi. Unde ne conduce, spre ce împinge el, societatea umană? Virusul ne face să înțelegem că trăim într-o societate integrală și suntem conectați între noi.

Nu ne permite să ne apropiem unul de celălalt datorită pericolului de a transmite particule dăunătoare, viruși, care ne pot infecta cu o boală mortală. În acest fel ne arată virusul, că relațiile noastre nu sunt bune, dar dacă le remediem, putem trăi din nou fără restricții.

În caz contrar, este puțin probabil să putem reveni la viața normală. Desigur, vom încerca să găsim leacul pentru virus, pentru a putea avea contact unul cu celălalt ca înainte, dar nu va funcționa.

Cred că umanitatea va trebui să înainteze spre forma ei comună, globală, integrală, către tipul potrivit de conexiuni. Astfel, natura ne va influența în așa fel, încât să ne oblige să realizăm și să stabilim conexiuni bune între noi.

Astăzi deja, o astfel de conexiune este așteptată de la noi.

Putem încerca să păcălim natura rămânând acasă, purtând măști etc. Dar vor apare noi tulburări, până când vom înțelege în sfârșit, că trebuie să schimbăm relațiile dintre noi.

Și în măsura în care le schimbăm, le transformăm de la egoism la altruism și prietenie, în aceeaşi măsură vom putea fi în contact unul cu celălalt, să desfășurăm afaceri și să câștigăm bani unul de la celălalt. Traiul nostru trebuie să se bazeze pe conexiuni bune, mai degrabă decât pe câștig egoist.

La începutul secolului XX, umanitatea a trebuit să treacă printr-o epidemie similar, prin gripa spaniolă, care a cerut multe vieți umane. De asemenea, au rezultat multe schimbări ale societății, dar nu a dus la carantină sau la izolare, aşa cum a făcut-o coronavirusul.

Marea diferență este faptul că astăzi umanitatea primește o lovitură globală, practic epidemia s-a răspândit instantaneu, în întreaga lume, fără a cruța nicio țară sau națiune. Virusul ne arată că suntem conectați, ca un singur corp.

Nu a fost niciodată așa în cazul epidemiilor anterioare.

Trăim într-o eră nouă, numită „ultima generație”, ultima generație egoistă, care trebuie să se corecteze și să trăiască în relații bune, ca o singură familie. Și primul lucru pe care ni-l arată coronavirusul este că întreaga lume este o singură familie. Este posibil să nu ne fie atât de clar, dar vom realiza asta, în următorii ani. Vom putea evita și ne vom putea apăra împotriva unor astfel de forțe ale naturii.

Același coronavirus are atât de multe consecințe, care rămân încă de dezvăluit, încât nu ar trebui să ȋl luăm ușor. Cel mai bine este să-i respectăm cerințele lui. Virusul ne spune: „Începeți să vă tratați bine, ca o familie și nu va trebui să vin să vă arăt cât de egoişti și de îndepărtați sunteți unul de celălalt.”

Carantina duce la tulburări și tensiuni în societate, care pot duce la colaps economic.

Epidemia privează lumea de stabilitate și siguranța de bază. Dacă nu stabilim relații bune, adică dacă nu reușim să rezolvăm problema din rădăcina sa, atunci ne confruntăm cu o criză economică, deoarece suntem conectați printr-o dependență totală.

Până la urmă, am putea ajunge la războiul mondial care este prevăzut în programul naturii. Natura nu cunoaşte mila; este un sistem de legi și dacă nu răspundem astăzi și nu respectăm cerințele naturii, vor veni forțe și mai puternice și ne vor obliga să lucrăm la corectarea noastră, până când ne vom uni în cadrul societății umane, la fel de integral ca toate celelalte niveluri ale naturii: mineral, vegetal și animal.

O persoană care trăiește pe pământ își tratează semenii mai rău decât lupii răi. Iar natura nu este de acord cu acest lucru. Pe măsură ce avansăm, trebuie să ne dăm seama că doar legăturile amabile dintre noi pot atrage forțe bune, care ne vor ajuta să mergem mai departe.

Apropo, lupii se tratează foarte bine unii pe alții. Noi suntem cei care credem că un lup este mai rău decât omul. Este o concepție obişnuită greșită.

Din KabTV „Perspective globale”, 5/01/20

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed