“Plăgile timpului modern” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “Plăgile timpului modern

Încă nu ne-am recuperat dintr-o epidemie și urmează alta. Un nor de praf uriaș din deșertul Sahara a ajuns în statele aflate de-a lungul Coastei Golfului SUA, care afectează calitatea aerului. Fenomenul nu este neobișnuit, dar dimensiunea și puterea acestuia sunt neobișnuite, potrivit NASA. Furtuna de praf, care a înregistrat recordul, a apărut în același timp cu informațiile despre invazia unui roi de lăcuste în America de Sud, care au distrus până la 80% din recolte, în calea lor. Și toate acestea se întâmplă în timp ce pandemia de coronavirus se răspândește tot mai rapid. Semnalele naturii sunt fără echivoc; trebuie doar să învățăm cum să le citim, pentru a trece de la starea de neputință la speranță.

După lungi  generații de dezvoltare, natura ne impune acum să ne maturizăm și să ne întrebăm: pentru ce trăim, care este scopul existenței noastre, dacă dorim să continuăm viața de zi cu zi, fără să înțelegem ce ar trebui să facem și pentru ce scop.

Cu siguranță ne confruntăm cu perioade similare celor zece plăgi ale Egiptului antic. Se preconizează că vor veni mai multe maladii. Fără a ține cont de impactul altor factori de mediu care aduc deja riscuri de consum alimentar, ONU estimează că singură, criza de coronavirus, ar putea dubla numărul de persoane care vor suferi de foamete acută, pentru 265 milioane de oameni la nivel global, până la sfârșitul acestui an.

Când oamenii se confruntă cu lovituri de neînțeles și le privesc superficial, apar teorii ale sfârșitului timpului. Mărimea și frecvența dezastrelor sunt cu siguranță percepute de oameni ca o „furtună perfectă”, îngrijorătoare. Totuși, astfel de epidemii și alte calamități naturale apar pentru a determina umanitatea să-și examineze cursul acțiunilor față de natură, și să-și regândească obiectivele deasupra unei simple vieţuiri existențiale.

După lungi generații de dezvoltare, natura ne impune acum să ne maturizăm și să ne întrebăm: pentru ce trăim, care este scopul existenței noastre, dacă dorim să continuăm să ne ducem viața de zi cu zi fără să înțelegem ce ar trebui să facem și pentru ce scop. Natura vrea să răspundem la aceste întrebări și să creștem. Până acum, am avansat inconștient, ca niște copii mici conduși de o dorință egoistă de a primi pentru noi înșine, alergând după plăceri inutile, în detrimentul altora.

Abordarea egoistă a omului contrazice echilibrul perfect al întregului sistem natural. Prin urmare, natura ne împinge din spate până când vom deveni conștienți și vom înțelege programul care controlează creația. Este un fel de „software natural al naturii” care operează fiecare aspect al palanetei noastre. Trebuie să spargem codul sistemului, să îl pătrundem și să participăm activ la gestionarea întregii realități.

Odată ce înțelegem cum funcționează acest program, ajustându-ne atitudinea unul față de celălalt, reparând relațiile noastre, vom afecta în mod pozitiv întregul sistem. Mai presus de toate tendințele noastre egoiste naturale, trebuie să învățăm să construim legături de conexiune, considerație, responsabilitate reciprocă și iubire. Pur și simplu gândind în direcția consideraţiei reciproce, toată natura va începe să se calmeze. Vom aduce echilibru întregii omeniri, întregului pământ și întregului univers, deoarece gândirea este cea mai puternică forță din realitate.

Gândurile funcționează similar unui câmp magnetic. Nu vedem forțele care operează în spatele acelui câmp, dar ele există și se influențează reciproc. La fel, noi oamenii, îi afectăm pozitiv pe ceilalți, prin gândurile noastre despre cum să creștem conexiunea.

Nimic nu are loc întâmplător sau fără scop. Lumea suportă provocări extraordinare. Chiar dacă de obicei sunt percepute ca insuportabile, putem vedea partea lor pozitivă, dacă ne dăm seama că aceste lovituri ne ajută să accelerăm procesul de conectare. Ele au ca scop să ne unească, să descoperim modul în care depindem unul de celălalt, pentru a supraviețui și a prospera. Dar nu ar trebui să așteptăm ca dezastrele să trezească sentimentul de unitate dintre noi. Reparând relațiile noastre umane și interacțiunea noastră cu natura, vom putea evita aceste lovituri și vom simți integralitatea și binefacerea din natură.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed