“Poartă masca, pentru siguranţa celuilalt” (Linkedin)

Noul meu articol pe Linkedin “Poartă masca, pentru siguranţa celuilalt

„Spitalizările din cel puțin nouă state au fost în creștere, de la Memorial Day ȋncoace”, a scris The Washington Post. Și conform unei analize a Associated Press, „Cazurile cresc în aproape jumătate din state.”

Coronavirusul nu este atent. Nu-i pasă că vrem să ne redeschidem economiile și să ne întoarcem la viața pe care am avut-o înainte. Dacă nu evităm contaminarea, ea va continua să ne întoarcă până când vom face ceea ce trebuie.

Iar ceea ce trebuie să facem este să ne schimbăm întreaga perspectivă asupra vieții în această lume; asta ne ȋndeamnă virusul să facem. Ne-am gândit că dacă găsim un loc de muncă bun și câștigăm destui bani, viața ne va zâmbi. Dar într-o lume în care îi influenţăm pe toți atât de rapid, nu ne putem permite să ne gândim doar la noi înșine, dacă dorim să fim în siguranță.

Pentru a fi în siguranță, trebuie să ne gândim la siguranța tuturor, chiar mai mult decât la a noastră. Trebuie să purtăm măști nu pentru a evita infectarea cu virusul, ci pentru a evita infectarea altora cu acesta, pentru că nu știm cine l-a primit și cine nu, cine este curat și cine este infectat, dar asimptomatic. Măștile pe care ar trebui să le purtăm și distanța pe care ar trebui să o păstrăm nu sunt de dragul nostru, ci în primul rând pentru toți ceilalți, pentru a-i menține sănătoşi. Doar dacă ne gândim în acest fel, vom putea curăța țara de virus.

Și pe măsură ce curățăm țara, vom învăța cum să ne gândim cu adevărat la ceilalți. Vom învăța că numai atunci când ne gândim la alții, noi înșine putem fi în siguranță. Dacă ne gândim la propria noastră siguranță, aceasta ne obligă să ne înarmăm cu instrumente și arme de protecție. La rândul său, aceasta creează violență și victime. Dar dacă ne concentrăm pe păstrarea în siguranță a comunității și orașului nostru, toată lumea va fi în siguranță, siguranța noastră personală va crește, de asemenea, încrederea și calmul nostru vor crește, iar viața noastră va fi mai ușoară și mai fericită.

Se dovedește că, învățându-ne să purtăm măști nu pentru noi înșine, ci pentru alții, coronavirusul ne învață să dezvoltăm responsabilitatea reciprocă.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed