“Principalul beneficiu din orientarea #Jewishprivilege” (Jews Down Under)

Noul meu articol pe San Diego Jewish World “Principalul beneficiu din orientarea #Jewishprivilege”

Noul vârtej al pandemiei globale nu a ținut tăcuţi antisemiţii și pe cei care-i urăsc pe evrei. Pe Twitter, hashtagul antisemit #JewishPrivilege, care a fost folosit inițial pentru a-i acuza pe evrei de rasism și controlul asupra altor minorități, a devenit rapid un hashtag de vârf.

În încercarea de a răspunde împotriva sentimentului antisemit al hashtag-ului, evrei celebrii au postat povești personale de discriminare, violență și persecuție, suferite direct de ei sau de familiile lor de-a lungul generațiilor. Dar, așa cum era de așteptat, nu au reușit să ușureze animozitatea.

Într-un alt exemplu de „tratament special” al evreilor, conturile de Twitter ale utilizatorilor care afișează Steaua lui David au fost blocate de platforma de socializare, care consideră simbolul evreiesc drept „imagine urâtă”. Twitter a spus ulterior că acest lucru a avut loc din întâmplare.

În mod surprinzător, toate acestea se întâmplă într-un moment în care unii giganti ai social media se confruntă cu boicoturi ale corporațiilor internaționale, care retrag bugetele publicitare de mai multe milioane de dolari, din ceea ce ei numesc o cultură permisivă a discursului de ură, pe aceste platforme. Aparent, antisemitismul este o excepție mai puternică de la regulile împotriva discursului de ură online, o excepție mai puternică decât atât dolarii publicitari cât și amenințările de boicot, deoarece este încă tolerat pe scară largă, chiar dacă autoritățile responsabile de reglementare arată opusul.

Ura față de evrei nu depinde însă de acțiunile noastre.

Este o simțire înglobată în natură. Înțelepciunea Cabalei explică faptul că antisemitismul a ieșit la suprafață împreună cu apariția poporului evreu, în urmă cu aproximativ 4.000 de ani în Babilonul antic.

În timp ce Babilonul se confrunta cu o criză de sciziune socială, cu conflicte și o ură care sfâșia societatea, Abraham, un preot babilonian care a descoperit calea către unitate deasupra diviziunilor în creștere, a început să-și predea deschis metoda, tuturor celor care doreau să învețe.

Cei care au simțit că discordia socială era problema arzătoare a timpului, s-au adunat să studieze cu el. El i-a ghidat către descoperirea forței unice de unitate, necesară pentru a se ridica deasupra diviziunii. Grupul pe care l-a condus a devenit cunoscut drept „poporul lui Israel”, adică „direct la Dumnezeu” (Yashar-El în ebraică), adică direct la forța unică de iubire și dăruire care există în realitate. Mai târziu, grupul a devenit cunoscut și sub numele de „evrei”, care a derivat din cuvântul ebraic „yehud”, ȋnsemnând unitate.

Întrucât poporul evreu a fost primul care a atins unitatea deasupra diviziunii, a primit mandatul de a acționa ca „lumină pentru națiuni”. Acest lucru a însemnat că rolul lor a fost mai întâi de a se conecta, apoi de a răspândi lumina care emana din conexiunea lor către restul umanității, precum undele care se ȋmprăștie.

De ce este astăzi atât de important acest rol?

Pentru că, în lumea de azi, ego-ul uman supradimensionat, diviziunea socială, conflictele și ura cresc exponențial, provocând o multitudine de probleme și crize și astfel există o urgență și o necesitate reînnoită pentru poporul evreu să își îndeplinească rolul. Cu cât suferă mai mulți oameni, cu atât în mod inconștient, evreii sunt ȋnvinovăţiţi că dețin cheile pentru remedierea problemelor, dar nu o fac.

Dacă noi, evreii, nu facem niciun efort pentru a ne conecta, blocăm forța unificatoare pozitivă să ajungă la umanitate, iar ura acesteia ne presează să realizăm ceea ce se așteaptă de la noi.

Viitorul pozitiv al umanității depinde de noi.

Dacă avem un privilegiu, este în rolul nostru de a oferi societății umane abundența și împlinirea care rezultă din unirea „ca un singur om cu o singură inimă”. După cum scrie cel mai renumit cabalist al generației noastre, Rav Yehuda Ashlag (Baal HaSulam), „Este ȋnțelepciunea credinței, a dreptății și a păcii, pe care cele mai multe dintre națiuni o învață de la noi, iar această înțelepciune este atribuită numai nouă.”

Când noi, ca evrei, ne unim, chiar puţin, vom acționa ca o conductă, ca forța unității să se răspândească în toată conștiința umană. De îndată ce realizăm rolul nostru unic în lume, ne vom cruța pe noi înșine și întreaga umanitate de multă suferință, deoarece numai puterea de unificare poate permite societății umane să se ridice deasupra naturii ei egoiste înguste și să descopere spațiul vast de fericire care decurge. din unitate.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: