“Purtarea măştii, libertate vs. iubire de ceilalţi?” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “Purtarea măştii, libertate vs. iubire de ceilalţi?

Salvatoarea vieții pentru unii și simbolul tiraniei pentru alții – cerința de a purta o mască în public pentru a preveni contaminarea ulterioară cu Covid-19 a împărțit societățile de pe glob. În America, reacțiile rebele și viscerale ale unui număr semnificativ de clienți din magazine și birouri, unde purtarea unei măști este obligatorie, au surprins chiar și experți în sănătate mintală. Indignarea oamenilor s-a manifestat pe străzile SUA și, de asemenea, în orașele mari, precum Berlin și Londra, unde mii de oameni au protestat împotriva măsurii. Dar ne este clar ce înseamnă adevărata libertate? Claritatea poate fi înțeleasă doar atunci când ne avem în vedere unii pe alții.

Natura este ca un părinte iubitor care îi oferă copilului său fragil un medicament amar, în timp ce noi ne comportăm precum copilul care lovește și plânge și refuză să înghită medicamentul. Natura are un scop clar: să aducă întreaga umanitate la unitate. Astfel, nu vom putea scăpa de virus până nu realizăm că suntem într-o singură barcă, întreaga umanitate.

În ciuda sprijinului științific vast pentru eficacitatea purtării de măști în prevenirea răspândirii mai largi a pandemiei coronavirusului, dezbaterea despre eficacitatea lor refuză să înceteze, printre cei care sfidează acoperirea feței și distanțarea social, ca măsuri preventive. Există însă un motiv mai profund pentru refuzul lor: natura umană. Oamenii sunt dispuși să riște viața celorlalți și a lor pentru a păstra ceea ce consideră libertățile lor personale. Ei se întreabă: „De ce ar trebui să se impună un ordin din partea guvernului, care să mă restricționeze? Ce-i asta să-ţi pui un căpăstru pe gură ca un cal? Eu sunt o persoană liberă!”

De Ce Sentimentul Antimască?

Ca cineva care a studiat natura umană de mai bine de patruzeci de ani, îi pot înțelege. Ei simt măștile și limitările pe care le simbolizează ca fiind asupritoare și înjositoare. Vine un virus și, dintr-o dată, sunt obligați să poarte măști, în timp ce guvernele se arată neputincioase să facă față situației. Bineînțeles că vor striga pe străzi. Țările care au crezut că au gestionat criza Covid-19 se află din nou în cădere. Virusul nu se termină niciodată; pur și simplu nu dispare și nimic nu pare să ajute.

Sfidarea oamenilor față de cerința purtării de mască este o dovadă a incapacității noastre, a eșecului și chiar a indiferenței de a ne educa corect societățile. Oamenii nu au fost educați despre cum să aibă grijă de ei înșiși și să se considere unul pe celălalt. Nu există un guvern în lume care să poată da exemplu cuiva în acest sens și, de asemenea, nici printre cei responsabili de sistemul de sănătate – toți își urmează propriile interese specifice și individuale. Asistăm la o prăbușire totală a sistemului uman. Practic, nu există nimic dintre structurile sociale existente pe care le putem prezenta oamenilor ca exemplu de respectat și urmat – totul este corupt.

Virusul însuși a luat educarea noastră în propriile mâini. Natura este legată prin lege să se comporte în toate felurile pentru a-l aduce pe om în aliniere cu sistemul său, la cunoașterea „înclinaţiei sale rele”. Până când omul nu atinge o conștiință superioară, natura trebuie să-i arate că distrugerea din viața sa provine din distrugerea în relația sa cu ceilalți.

Natura este ca un părinte iubitor care îi oferă copilului său fragil un medicament amar, în timp ce noi ne comportăm precum copilul care lovește și plânge și refuză să înghită medicamentul. Natura are un scop clar: să aducă întreaga umanitate la unitate. Astfel, nu vom putea scăpa de virus până nu realizăm că suntem într-o singură barcă, întreaga umanitate.

Ne influențăm și depindem unul de celălalt. Prin urmare, fiecare trebuie să acționeze în consecință, dezvoltând convingerea și intenția de a evita transmiterea virusului și rănirea altora. Când vom vedea situația noastră din această perspectivă, nu vom vedea măsurile obligatorii, cum ar fi purtarea măştii drept constrângere, ci ca un gest de iubire și grijă pentru ceilalți, pusă în aplicare cu o binecuvântare.

Lumea este circulară și funcționează în același mod, ca o unitate. În starea actuală, acel cerc este lovit de crize din toate direcțiile. Deci, ce să facem? Mai întâi trebuie să ne dăm seama că suntem cufundați într-un sistem de conexiuni interrelaționate. Aceasta înseamnă că acțiunea fiecăruia va afecta întregul. Prin urmare, singura modalitate de a depăși starea de criză este să gândim și să ne comportăm ca unul, în responsabilitate reciprocă. Aceasta este adevărata noastră libertate de alegere.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed