Răul stăpânește lumea

Observație: Au trecut 75 de ani de la bombardarea orașelor Hiroshima și Nagasaki. Sute de mii de vieți s-au pierdut – copii, vârstnici, oameni complet nevinovați care nu au participat la război. Această umanitate nu învață nimic. Numărul țărilor cu arme nucleare a crescut. Astăzi nu se mai vorbește despre dezarmare. Înainte exista o perioadă de semnare a acordurilor. Nu azi. Astăzi China amenință India, India amenință China, America amenință China și așa mai departe. Toate țările își agită armele.

Înțeleg când soldații converg și se luptă, sau armatele se luptă: tanc cu tanc, aeronavă cu aeronavă. Dar iată și ceva rău: bombardezi populația civilă.

Comentariul meu: Aceasta este legea războiului. Aderă cineva la alte legi și reguli? Câte feluri de gaze și substanțe toxice se dezvoltă ?! Nici măcar nu știm asta. Atât înainte, cât și acum. A fost întotdeauna așa! Pur și simplu vorbesc mai mult, vorbesc mai puțin.

Răul stăpânește lumea. Doamne ferește, dar tot putem vedea totul.

Întrebare: Interdicțiile nu vor ajuta? Acordurile nu vor ajuta?

Răspuns: Nimic.

Întrebare: Este imposibilă și eliminarea armelor nucleare, așa cum am înțeles-o?

Răspuns: Imposibil. Cum le poți distruge? Știi cine în lume le are astăzi?

Întrebare: Lumea este plină de arme de distrugere?

Răspuns: Desigur.

Întrebare: Va creşte și mai mult înarmarea?

Răspuns: Nimeni nu ne împiedică. Cine poate realiza asta? Nu îmiedicăm egosimul, deci acesta este răspunsul. Aici avem nevoie de o speranță serioasă pentru o putere mai mare, inclusiv coronavirusul, care ne-ar trebui treptat.

Întrebare: Ce ar trebui să ne spună?

Răspuns: Că nu există altă cale – pur și simplu să lăsăm jos armele și să începem să comunicăm unul cu celălalt, să se deschidă cu totul noi oportunități pentru omenire.

Este absolut imposibil să urmezi căile anterioare. Nici gândul, nici rațiunea, nici sentimentele, nimic! Tot ce a fost înainte a fost construit pe egoismul absolut și nu-l mai putem folosi.

Mai rămâne un singur lucru: privește ego-ul ca pe un dușman și pe aproapele tău ca pe un prieten.

Din „Știri cu Dr. Michael Laitman” KabTV, 03.08.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: