Războiul măştilor

Din pagina mea de Facebook Michael Laitman 4/7/20

Reporterii CBS46, Tim Lister, Sebastian Shukla și Fanny Bobille, au scris că există „Un nou tip de război global, în care țările se luptă pentru măști și echipamente de protecție personală”. „SUA au redirecționat 200.000 de măști de protecție destinate Berlinului”. „Ministrul spaniol de externe, Arancha González Laya, a declarat că Turcia i-a rechiziționat ventilatoarele deja plătite”. „Clienți americani… nespecificați, au încercat să plătească furnizorilor chinezi de trei sau patru ori prețul convenit, pentru a devia aprovizionarea critică” a Franței. Guvernul brazilian a susținut, de asemenea, că “cererea americană aspiră livrările disponibile”. Deși a încercat să achiziționeze echipament de protecție, „acesta a căzut” în mâinile americane.

Țările nu doar că se fură una pe cealaltă; ele împiedică exportul de echipamente, „punând la încercare relațiile și alianțele existente”. De exemplu, guvernul francez a confiscat toate măștile fabricate în Franța. Newsmax scrie că America amenință să întreprindă acțiuni legale împotriva Chinei pentru restricționarea exporturilor de echipament de protecție.

Am înțeles procedează astfel: natura umană! În același timp, am înțeles că acest tip de comportament, mai ales acum, se va întoarce împotriva acestor țări. Șeful ONU pentru mediu, Inger Andersen, a declarat pentru The Guardian: „Natura ne trimite un mesaj prin pandemia de coronavirus”.

Cred că este mai mult decât un mesaj. Este o lovitură de avertizare, o zgârietură pe piele, care nu aduce nicio daună reală omenirii.

Suntem înconjurați de insecte, rozătoare și animale sălbatice pe care le-am forţat să se apropie de noi, distrugându-le habitatul. Fiecare dintre ele poartă un număr imens de viruși și germeni mult mai răi decât COVID-19. Ce se întâmpla dacă, de exemplu, virusul Ebola, care s-a transformat într-o tulpină mai contagioasă dar mai puțin agresivă și care a declanșat epidemia de Ebola din Africa de Vest în 2014, s-ar transforma în ceva mult mai contagios sau mai violent? Acesta este doar un exemplu, dar natura este foarte creativă când vine vorba de epidemii.

Cei care fură măști își fac rău singuri, ne fac rău tuturor, întregii planete. Trebuie să ne dăm seama că nu putem continua să folosim egoul nostru ca și cum nu ar exista un „mâine”. “Spiritul” corona a ieşit deja din sticlă și cere să ne oprim. Mai bine ascultăm, ca să nu fim nevoiți să plătim.

Nu există niciun loc în care să ne ascundem de el, nici măcar pentru cei înstăriți, care au în plan să depăşească pandemia în palatele lor retrase. Dacă virusul se poate răspândi până în Insula Paștelui pentru a îmbolnăvi pe cineva care nu a fost în contact cu nimeni din afara insulei, atunci virusul poate ajunge oriunde.

Singura soluție pentru a opri coronavirusul și orice alt virus care stă la pândă este să oprim răspândirea răutății unuia față de celălalt și față de natură. Mai mult, trebuie să începem unul cu celălalt și de acolo să înaintăm spre natură, nu invers. Numai după ce ne schimbăm atitudinea față de oameni într-una bună, vom putea trece la altceva: climă, copaci, animale, la întreaga natură.

Nu putem învăţa ce înseamnă grija înainte de a ne îngriji unii de alții. Nu putem fi fericiți până nu creăm o societate ai cărei membri să fie fericiți că sunt împreună. Și dacă nu suntem fericiți, nu există nicio șansă să fim buni cu natura, unul cu celălalt sau chiar cu noi înșine.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: