“Să ne dezinfectăm mediul (social)” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinSă ne dezinfectăm mediul (social)

Va dura ceva timp, dar în cele din urmă vom înțelege că vaccinurile nu sunt leacul pentru Covid. Din motive întemeiate, virusul continuă să se schimbe, ne afectează în mod diferit și impactul său este din ce în ce mai sever. SARS-CoV-2, alias „ noul coronavirus”, nu este un virus obișnuit. Este primul „virus spiritual” în sensul că este creat și se hrănește cu spiritul dintre oameni. Cu cât mânia, luptele și respingerea vor crește printre noi, cu atât virusul va deveni mai virulent și violent. Se dezvoltă într-o atmosferă de ură.

De la apariția virusului, tensiunile au crescut în întreaga lume. Tensiunile sociale din toate țările au devenit ciocniri violente; tensiunile internaționale s-au intensificat; și cel puțin un război a izbucnit deja – în Balcani. Acestea sunt delicatese pentru virus. Ura îl face imposibil de învins.

Singura modalitate de a dezinfecta lumea de Covid-19 este prin dezinfectarea mediului nostru social, de ură. Ura este poluarea reală, iar poluarea creează boli. Sportivii folosesc adesea sintagma latină Mens sana in corpore sano, care înseamnă „o minte sănătoasă într-un corp sănătos”. Ceea ce este adevărat pentru un individ este la fel de adevărat pentru societate. Dacă vrem să fim bine din punct de vedere fizic, trebuie să ne vindecăm atât corpul, cât și mediul, și asta include mediul nostru social.

Așa cum nu am vrea să trăim într-un mediu murdar, într-un oraș în care străzile sunt pline de gunoi, nu ar trebui să trăim într-un mediu social murdar, în care gândurile oamenilor unii despre alții sunt, ei bine, gunoi. În prezent, nu acordăm nicio atenție calității mediului nostru social. Drept urmare, coșul de gunoi revine să ne bântuie. Dacă vrem să ne vindecăm corpurile, trebuie să ne vindecăm corpurile, mediul și mediul social în mod egal.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: