Semnele pentru începutul corecției

Întrebare: În Cabala sunt simboluri foarte importante  cum ar fi mâinile, gura și distanța. Acum, în timpul pandemiei, este necesar ca omul să își spele mâinile. În conformitate cu Cabala, mâinile sunt dorința de a primi. Este necesar să purtăm o mască astfel încât să nu răspândim diferitele lucruri urâte pe care ni le spunem unul altuia. Și, desigur, distanța este o restricție. Este o conexiune între aceste lucruri?

Răspuns: Nu. Abia începem să corectăm atitudinea noastră, unul față de celălalt involuntar prin tot felul de stări nu foarte plăcute, care încet, metodic ne învață cum să interacționăm în mod corect.

Sper că treptat, umanitatea va ajunge la acest rezultat. Nu aș vrea să văd asta ca pe o lovitură a sorții, o corecție prin războaie și tot felul de dezastre. Cu toate că nu este imposibil.

Să sperăm că nu numai virusul, ci toată natura ne va învăța cum să interacționăm corect și să fim împreună, în ciuda caracterelor și calităților noastre care provoacă respingere egoistă între oameni.

Întrebare: Am putea spune că acestea sunt semne care ne arată cum ne învață natura? Trebuie să îmi spăl mâinile, adică nu iau mai mult decât ar trebui de la societate, pentru propriul bine. Nu trebuie să bârfesc, așa că purtăm măști prin care ne este dificil să vorbim și să respirăm. Și, cel mai important, toată lumea trebuie să păstreze distanța. Nu sunt acestea semnele începutului corecției?

Răspuns: Nu. Acestea sunt acțiunile naturii așa că ele nu pot fi numite corecții. Corecția începe cu realizarea egoismului nostru.

Nu am început încă să lucrăm la egoismul nostru. Sper că în viitorul apropiat vom putea să explicăm acest lucru și oamenii vor începe să înțeleagă că problema este doar în egoismul nostru.

Faptul că tu îți speli mâinile și porți o mască, o faci pentru tine. Când o faci de dragul altora, deasupra egoismului tău, îți pui o mască astfel încât să nu îi infectezi pe alții, atunci va începe corecția.

Din emisiunea de pe KabTV „Abilități de comunicare” din 30.10.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed