“Sfârşitul închiderii, dar finalul nu se vede la orizont” (Linkedin)

Noul meu articol pe Linkedin “Sfârşitul închiderii, dar finalul nu se vede la orizont

Plini de furie, frustrare și ură reciprocă, cultivate cu pasiune de-a lungul săptămânilor de închidere, locuitorii statului Israel încep să-și reia viața, dacă poți să o numiți așa. Nimeni nu are speranță. Toată lumea știe că următoarea închidere este chiar după colț, deoarece toată lumea știe că acum, după ce închiderea a fost ușurată, numărul de noi cazuri confirmate va crește din nou, provocând un al treilea val de focar Covid-19 și un al treilea blocaj, fără să vedem un sfârșit la orizont. La urma urmei, dacă nimeni nu va respecta regulile simple de distanțare socială și purtarea măștilor, nu este nimic care să împiedice revenirea virusului.

După cum am avertizat de la începutul epidemiei, Covid-19 nu este aici doar pentru a rămâne, ci va deveni din ce în ce mai sinistru, în sincronizare cu reticența noastră de a ne schimba atitudinea unul față de celălalt.

Doar noi înșine suntem de vină pentru epidemie, dar dăm vina pe toți ceilalți. Nu trebuie să citiți statisticile pandemiei pentru a ști că Israelul este o societate bolnavă, dar Covid-19 nu este boala sa cea mai gravă sau chiar reală. Țara este plină de ură internă la niveluri pe care nu le-am mai văzut până acum. Nici nu contează dacă se găsește un vaccin sau un remediu pentru coronavirus; este deja clar că o astfel de ură trebuie să producă mai multe pedepse asupra întregii societăți.

După cum am avertizat de la începutul epidemiei, Covid-19 nu este aici doar pentru a rămâne, ci va deveni din ce în ce mai sinistru în sincronizare cu reticența noastră de a ne schimba atitudinea unul față de celălalt. În primul val, a lovit în principal bolnavii și vârstnicii. În cel de-al doilea val, așa cum am avertizat, deja loveşte oameni sănătoși și mai tineri, precum și copii. În al treilea val, va lovi și mai tare, mult mai tare.

Dacă nu ne schimbăm atitudinea și începem să respectăm instrucțiunile de sănătate, luându-ne în considerare unii pe alții, ne vom confrunta cu rate de mortalitate care vor zdruncina întreaga societate. În fiecare familie vor fi bolnavi critici și rude decedate. Ne confruntăm cu un traumatism provocat de mâinile noastre pline de ură.

Noi, israelienii, credem că suntem deasupra sistemului sau cel puțin că îl putem învinge. Dar mândria nu te face puternic; te orbeşte. Suntem orbi la faptul că virusul ne învinge, că am pierdut a doua rundă împotriva lui, dar îl ignorăm ca și cum a treia rundă va merge mai bine pentru noi. Nu va fi aşa; se va sfârși în lacrimi.

Când ne vom preda, vom înțelege că tot ce trebuia să facem pentru ca virusul să plece a fost să avem grijă unul de altul. Dacă nu ne predăm și nu începem să fim atenţi unul cu celălalt, virusul ne va ucide sau ne vom ucide reciproc, sau va găsi un alt sfârşit violent al vieții noastre. Într-un fel sau altul, timpul „joacă-te frumos” s-a încheiat. Fie acționăm cu toții împreună în concertare și ne unim pentru a învinge virusul invizibil, fie acel mic lucru ciudat ne va da un knockout final.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: