“Sunt măștile Coronavirus cu ADEVĂRAT eficiente?” (Quora)

Michael Laitman, pe Quora: “ Sunt măștile Coronavirus cu ADEVĂRAT eficiente?

Măștile sunt un fenomen foarte interesant în această pandemie. Îndrumările comune coerente de sănătate la nivel mondial, includ păstrarea distanței dintre noi, menținerea igienei personale și purtarea măștilor, iar măștile servesc în special pentru a opri răspândirea virusului către alții.

De ce sunt măștile atât de interesante?

Pentru că mulți oameni poartă măști ca măsură de protecție, pentru a nu lua virusul de la alții, dar măștile funcționează mai ales în direcția opusă: ele împiedică răspândirea virusului de la persoana care poartă masca la alții.

Dacă privim pandemia de coronavirus ca fiind Natura care ne trimite o lecție despre relațiile umane, atunci condițiile de purtare a măștii pe termen lung pot fi văzute ca o lecție pentru umanitate, de responsabilitate și considerație reciprocă. Este similar cu modul în care creștem copiii, spunându-le să se comporte corect și binevoitor, deoarece este în cele din urmă bine pentru ei să facă acest lucru, dar într-un context mai larg, ei învață cum să se raporteze pozitiv unii la alţii.

Omenirea nu a devenit conștientă încă de modul în care funcționează natura în culise: că ne ridică să devenim din ce în ce mai conectați și că, în cele din urmă, vrea ca noi să realizăm armonios conexiunea dintre noi. Deocamdată, simțim această strânsă conexiune ca intensificare a presiunii și a stresului și suferim mult din această cauză. Cu toate acestea, dacă permitem o schimbare fundamentală a atitudinii noastre față de conexiunea noastră crescândă – de la intenția de a ne beneficia singuri până la intenția de a aduce beneficii celorlalți – atunci vom experimenta literalmente o lume nouă. Vom simți cum conexiunea noastră strânsă este o oportunitate pentru noi de a suferi această schimbare fatidică de atitudine de la egoism la altruism și, procedând astfel, ne vom simți ieșind din îngustele colțuri individuale ale propriului beneficiu și vom intra într-o lume nouă și armonioasă de pace, iubire, unitate și conexiune perfectă între noi toți

Purtarea măștii poate ilustra, de asemenea, un exemplu filtrat în viața noastră actuală a celor patru etape ale schimbării de atitudine pe care le descrie înțelepciunea Cabala, etape pe care le parcurgem pentru a descoperi conexiunea noastră perfectă unii cu alţii.

A primi pentru a primi:  Port o mască doar cu gândul de a-mi proteja propria sănătate. Aceasta este cea mai egoistă dintre cele patru etape.

A dărui pentru a primi:  Purt o mască cu înțelegerea că îi protejez pe ceilalți de mine – de exemplu, dacă sunt un purtător asimptomatic – dar procedând astfel, dețin și intenția că procedând astfel mă voi proteja pe mine, în cele din urmă. Cu alte cuvinte, îmi pasă de ceilalți pentru că îmi pasă de mine. Acest lucru este încă egoist, dar are un element de altruism legat în interior.

A dărui pentru a dărui: Port o mască doar cu gândul că nu vreau să infectez pe alții cu virusul. Cu alte cuvinte, „dăruirea pentru a dărui” este o intenție de a nu dori să fac vreun rău altora.

A primi pentru a dărui:  Pe lângă purtarea unei măști pentru a nu face rău altora, mă gândesc la ce pot face pentru a aduce bunătate și beneficii celorlalți.

În înțelepciunea Cabalei, aceste patru etape descriu stări mult mai înalte de realizare spirituală decât exemplele filtrate prezentate aici. Cu toate acestea, ele oferă o mică testare a unei căi spre o conexiune pozitivă care ne stă în față. Ne putem raporta astfel la purtarea măştii ca exercițiu al atitudinilor noastre pozitive unul față de celălalt și, făcând acest lucru, ne putem îmbunătăți conexiunile și lumea în care trăim.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: