“Tehnologia Conexiunii” (Medium)

“Medium” a publicat noul meu articol “Tehnologia Conexiunii

Trecând la următorul nivel de inovație socială

Actuala criză COVID-19 a împins utilizarea tehnologiei într-un asemenea grad încât fiecare domeniu al vieții noastre a trecut peste noapte ȋn “online”: servicii, muncă și comunicații. Dar tipul de inovație necesară acum omenirii se extinde cu mult dincolo de tehnologie, care este doar un mijloc, spre tărâmul adevăratei inovații sociale. Modernizarea conexiunii noastre umane, software-ul cel mai profund și mai semnificativ dintre toate, este tocmai inovația socială care ne va permite să supraviețuim și să trecem în siguranță prin secolul XXI.

Dacă îi tratăm pe ceilalți cu grijă și suntem atenți la ecosistemul din jur, vom prospera în această lume integrală, devenind asemănători cu ea”.

Zguduirea globală adusă de coronavirus a dezvăluit cât de interconectați și interdependenți suntem cu adevărat și cât de vulnerabili suntem în mâinile naturii, fără să știm cum să facem față situației. Umanitatea este infectată cu un ego exagerat. Fiecare dintre noi dorește să fie mai bine situat decât toți ceilalți și se străduiește să obțină constant controlul asupra celorlalți. Această atitudine egoistă înnăscută este diametral opusă integrității pe care o regăsim în întregul sistem al naturii, așa cum a devenit din ce în ce mai evident.

Am fost loviti cu o remarcabilă lecție despre empatie: trebuie să ne gândim la bunăstarea celorlalți, deoarece, într-un sistem circular ca cel în care trăim, starea mea de bine depinde de bunăstarea celorlalți și invers. . Prin urmare, metoda de conexiune a contradicției dintre singularitatea egoului uman și integralitatea naturii constă în implementarea interacțiunilor sociale îmbunătățite între noi. Inovația de ultimă generație pe acest tărâm este o cerință absolută, iar modul de realizare a acesteia este format din mai multe etape.

Realizȃnd o descoperire socială

În primul rând, trebuie să realizăm că aparținem unui sistem, unei familii globale interconectate. În al doilea rând, trebuie să conștientizăm că bunăstarea noastră viitoare depinde de relațiile bune dintre noi, indiferent de naționalitate, origine, sex sau culoare. În al treilea rând, trebuie să învățăm și să predăm legile integrale ale naturii, care pot fi sintetizate ca: „Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți” și să le implementăm imediat între noi.

Dacă îi tratăm pe ceilalți cu grijă și suntem atenți la ecosistemul din jur, vom prospera în această lume integrală, devenind asemănători cu ea. Dorințele și intențiile noastre umane sunt forța cea mai puternică din natură și afectează tot ceea ce se întâmplă în lume. Astfel, dacă noi, ființele umane ne schimbăm atitudinea față de ceilalți, în mod favorabil, ne vom imuniza sistematic împotriva oricărei boli potențiale sau oricărei daune.

Aceasta este transformarea de care avem nevoie, o inovație socială omniprezentă, care depășește orice descoperire tehnologică. Dacă manifestăm responsabilitate reciprocă, vom descoperi în natură suficiente resurse pentru a satisface ȋntreaga lume.

Nimeni nu se va teme de nimic, deoarece nimeni nu va duce lipsă de nimic.

Astfel, inovații sociale uluitoare vor izvorȋ dintr-o abordare mai interioară în relațiile noastre, prin apropierea inimilor noastre. Această nouă afinitate ne va ajuta să ne ridicăm împreună la un nivel la care putem înțelege marele scop al vieții, esența existenței noastre, în care suntem strâns legați, la fel ca într-o rețea. Prin urmare, schimbările inovatoare în relațiile dintre oameni vor pune în mișcare influențe de anvergură în cadrul întregului sistem, afectând pozitiv sănătatea noastră, ocuparea forței de muncă, economia, educația și asigurând un viitor bun pentru toți cei de pe glob, ca o singură familie.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed