“Toamna este aici, la fel si Covid” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “Toamna este aici, la fel si Covid

August s-a încheiat, toamna este aici, la fel și Covid, mai puternic ca niciodată. Coronavirusul a devenit o parte inseparabilă a vieții noastre. Nu atât boala, cât schimbările pe care le aduce cu ea. Treptat, recunoaștem că este aici, ca să rămână. În timp ce ne este frică să nu luăm Covid, impactul virusului merge cu mult dincolo de sănătatea noastră; a afectat fiecare aspect al vieții noastre.

Virusul ne va învăța că suntem dependenți unul de celălalt și ne va face să ne gândim unul la celălalt. Dar când o vom învăța, vom descoperi bucuria și puterea în unitate, în a avea o comunitate solidă.

Sfera publică a fost transformată. Cafenelele arată diferit, cinematografele, centrele comerciale, școlile, totul este diferit, ciudat. Mulți oameni lucrează de acasă; mulți nu lucrează deloc, iar pentru cei care și-au păstrat vechile locuri de muncă, locurile de muncă în sine par diferite. Și sub aceste schimbări, are loc o transformare; ne schimbăm relațiile dintre noi și cu întreaga realitate. Ne schimbăm relația cu viața.

Vrem în continuare să ne întoarcem la vechiul „normal”, să facem planuri pentru un viitor fără Covid, dar natura și-a spus cuvântul și trebuie să ne conformăm. Trebuie să acceptăm că viața s-a schimbat definitiv.

Apropierea toamnei ne va determina să ne schimbăm atitudinea față de viață, față de societate, față de orice. Cu toate acestea, în cele din urmă, va fi o schimbare pozitivă, care va face să ne înțelegem mai ușor unii pe alții, să ne simțim reciproc și să devenim mai apropiaţi în inimile noastre, dacă nu încă fizic. Treptat, vom deveni mai conștienți că lucrurile s-au schimbat radical. Nu va fi, practic nici o prezență fizică la școli sau universități, mulți părinți vor trebui să rămână acasă cu copiii lor, iar oamenii vor deveni mai „sedentari” ca niciodată.

Dacă putem depăși agresivitatea care a trecut societatea printr-o furtună în ultimele luni, vom descoperi că, de fapt, suntem cu toții în aceeași barcă. Diferențele dintre oameni sunt mult mai mici decât credem, deoarece, în cele din urmă, ne dorim cu toții aceleași lucruri simple: hrană și adăpost, sănătate și un mediu bun pentru copiii noștri. Virusul ne va învăța că suntem dependenți unul de celălalt și ne va face să ne gândim unul la celălalt. Dar când vom învăța asta, vom descoperi bucuria și puterea în unitate, în a avea o comunitate solidă.

Când dezvoltăm responsabilitatea și considerația reciprocă, ne vom comporta într-un mod care nu îi pune pe alții în pericol de contaminare. Și când vom face asta, vom descoperi că virusul a plecat. Fără vaccinare și fără medicamente, va dispărea pur și simplu când ne vom uita unul la celălalt. Când vom fi eliberați de virus, nu vom avea nevoie de distanțare (anti) socială, de măști care să ne ascundă zâmbetele sau de gel de alcool pentru a ne dezinfecta mâinile după ce ne îmbrățișăm. Apoi și abia atunci, ne vom da seama de ce a venit Covid: să ne învețe cum să ne pese.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed