Toţi ies din Egipt

Anul acesta, din cauza pandemiei de coronavirus, nu vom putea ține Seder Pesah cu o mie de invitați ca în anii precedenți. Sper că acest lucru este foarte asemănător cu starea poporului Israel când a părăsit Egiptul, care era și el în întuneric, în timp ce erau deconectaţi unul de celălalt.

Au înțeles că trebuie să se conecteze, dar încă nu au găsit puterea în ei înșiși pentru asta. Și suntem în aceeași stare și sper cu adevărat că, deoarece toţi stau în colțul lor, fiecare va simți că o forță superioară ne-a despărțit și ne-a zdrobit. Suntem foarte depărtaţi și nu ne simțim unul pe altul.

Virusul acționează pentru a ne explica cine suntem cu adevărat, astfel încât să ne putem ridica deasupra acestui virus cu ajutorul forței superioare. Creatorul ne va uni și ne va corecta, și vom merge înainte către pământul liber, ferit de dorința noastră egoistă. Acolo ne vom uni toți, împreună cu Creatorul, într-o singură contopire: Israelul, Tora și Creatorul sunt unal. Să sperăm că se va întâmpla asta

Lumea exterioară și calitățile interioare sunt din ce în ce mai apropiate unele de altele: bărbați, femei, copii – toţi ies din Egipt. Sper cu adevărat că o vom face în această seară. Pregătiți-vă interior, pentru exod.

Și nu contează ce avem pe masă, principalul lucru este în inimile noastre: cât de mult vrem să ieșim din egoismul nostru, să ne ridicăm deasupra lui și să unim ceea ce am scos din Egipt, astfel încât să ne adunăm sufletul strălucitor. Vă doresc Pesah fericit, adică drumul măreţ de a ieși împreună din egoism.

Din partea a doua a  Lecţiei zilnice de Cabala 4/8/20, Scrierile lui Baal HaSulam, „Introducere la cartea Zohar”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed