Trăiască Virusul!

Întrebare: Cu câteva săptămâni în urmă, americanii  au urmărit cu bravadă cum se dezvoltă coronavirusul în Europa și în China. Astăzi intră într-o panică completă. Oamenilor nu li se interzice doar să zboare sau să se adune în locuri aglomerate, ei înșiși nu fac asta din cauza fricii.

Singura modalitate de a pune capăt acestei pandemii este să te izolezi. Cum și în ce fel ar trebui să ne unim ca umanitate în această izolare?

Raspuns: Îi inteleg pe americani. Ei au crezut că nu va ajunge cumva la ei. Au un asemenea sistem! Aceasta nu este Europa, unde totul este dictat și, mai ales, nu-i Estul Arab. America este cea mai progresistă țară, libertate de exprimare si așa mai departe.

Cum poate fi posibil? Într-adevăr, în domeniul libertății, ei sunt în fața restului și, prin urmare, virusul, care reprezintă o încălcare a echilibrului societății umane, nu ar trebui să se manifeste  acolo. Adevărul este că, în primul rând, nu se poate ca o parte a umanității să fie sănătoasă dacă toți ceilalți sunt bolnavi .

În al doilea rând, doar pare că în America există mai multă libertate, mai mult echilibru. Cu toții suntem loviți de această boală, dar în diferite grade, când, cu influențele noastre negative, scoatem întregul sistem din echilibru.

Nu-mi imaginez ce se poate face aici, decât să iau știința Cabalei și să încerc cu scrupulozitate, să urmez minuțios ceea ce Rabash și Baal HaSulam scriu în articolele lor despre conexiunea corectă în grup și în societate. Cel puțin să studiem, să simțim cât de mult nu coincidem cu instrucțiunile lor. Și chiar dacă nu facem acest lucru, ci doar simțim că ar trebui, chiar și diferențele dintre ceea ce este și ceea ce ar trebui să fie, adică realizarea răului, ne vor afecta în continuare și vor însănătoși societatea umană.

Altfel, va fi foarte rău pentru noi toți. Virusul se va răspândi în toată lumea, se va târî în toate satele, în toate colțurile îndepărtate ale planetei. Va lua toate formele și modificările. Așadar, mai avem mult timp pentru a ne înțelege comportamentul și a încerca să facem ceva.

Dacă ne schimbăm comportamentul, putem scăpa rapid de virus. Și dacă nu, atunci virusul va acționa până când noi, sub influența loviturilor sale, ne schimbăm atitudinea unul față de celălalt, renunțăm la instituții inutile, muncă, conexiuni inutile între noi, etc. Adică natura ne va obliga să facem acest lucru prin forță și nu prin corecția noastră voluntară, conștientă.

Dar, in orice caz, într-un fel sau altul, lumea de după virus va fi complet diferită. De aceea, trăiască virusul!

Din „Fundamentele Cabalei” KabTV, 15/03/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: