“Un an cu Covid, şi nimic nu s-a schimbat” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinUn an cu Covid, şi nimic nu s-a schimbat

A trecut un an de când am început să impunem închideri strânse în întreaga lume din cauza Covid-19. La început, ne-am gândit că vom închide economia și vom trimite oamenii acasă pentru câteva luni, va veni vara și Covid va pleca la fel ca gripa. Ne-am înșelat. Covid nu a plecat, nu pleacă, iar noi nu am învățat nimic din prima zi a pandemiei.

Închiderile, atunci când sunt impuse, sunt motivate mai degrabă de politică decât de preocupări de sănătate publică. Atunci când factorii de decizie cred că o închidere se va reflecta negativ asupra rivalilor lor politici, ei o susțin. Când cred că ȋi va ajuta pe rivali, se opun. Dar, în niciunul dintre cazuri, beneficiile publice nu sunt un factor al deciziilor lor.

Și virusul, ca toți virușii, continuă să se transforme și să-și măreascăinfluența. Acum, lumea este alarmată de apariția mutațiilor din Marea Britanie, Africa de Sud, Brazilia și California. Dar chiar și fără o mutație oficială, virusul de astăzi este mult mai violent decât era când a apărut pentru prima dată. La început, medicii au crezut că nu afectează niciodată copiii. Acum, mai mult de o treime dintre pacienți sunt copii, cel puțin în Israel, dintre care unii sunt grav bolnavi, iar alții suferă de efecte secundare acute și care le pun viața în pericol după ce au devenit liberi de virus, cum ar fi sindromul Kawasaki, cum ar fi simptome care le influențează inimile și creierele. Și în tot acest timp, am fost reticenți ȋn a căuta adevărata sursă a pandemiei.

Pandemia ne va forța să ne regândim existența, să reevaluăm scopul ființei noastre aici. Este păcat că trebuie să trecem printr-o astfel de agonie pentru a începe să ne gândim la asta, dar natura este inexorabilă; nu va schimba direcția doar pentru că nu ne place unde ne duce.

În cele din urmă, vom vedea conexiunea dintre natura umană și întreaga natură și modul în care bolile din natura umană provoacă boli ȋn toată natura. Este nevoie de foarte puțină simţire pentru a vedea că singurul element bolnav din realitate este omul. O privire asupra oricărei emisiuni de știri va demonstra profunzimea repulsiei noastre unul faţăde celălalt. Nici o altă parte a naturii nu are astfel de sentimente față de nicio altă parte; singurul segment plin de ură este omenirea. Toate celelalte părți ale naturii se înțeleg ușor și mențin un echilibru, care susține prosperarea tuturor speciilor. Doar noi oamenii, distrugem toate părțile naturii și ne distrugem reciproc. Prin urmare, singura parte a naturii care este bolnavă este natura umană și toate defecțiunile pe care le vedem în lume sunt simptome ale singurei boli – ura bolnavă pe care o simțim unul pentru celălalt. Deci, dacă vindecăm natura umană, vom vindeca ȋntreaga natură.

Ura distruge nu numai oamenii; ne face să distrugem restul naturii. Ura noastră pătrunde în toate celelalte niveluri ale naturii și le determină să se distrugă reciproc, la fel cum cancerul face metastază.

Ne putem vindeca de ură, dar nu ne putem baza pe companiile farmaceutice sau pe politicieni săo facă pentru noi. Doar noi ne putem vindeca, fiecare dintre noi. Adevăratul vaccin este sprijinul nostru reciproc, responsabilitatea reciprocă, deoarece dacă unul dintre noi cade, toți vom cădea.

Deocamdată nu văd că umanitatea înțelege conceptul de responsabilitate reciprocă și rolul său în salvarea vieții noastre de dezastrele iminente naturale și cele provocate de om – simptomele urii noastre, care se înrăutățesc. Fiecare dintre noi trebuie să se simtă responsabil că încă nu a înțeles asta. Când ne angajăm cu toții să ne ridicăm peste ură, când nu mai dăm vina pe alții pentru necazurile noastre și ne dăm seama că nu diferențele dintre noi ne distrug, ci ura pe care o simțim unul pentru celălalt, atunci vom începe să vedem schimbări pozitive și nici o zi mai devreme. Nu contează cine este primul ministru sau cine este președintele; o națiune divizată este o națiune condamnată. Dacă ascultăm, ne vom salva pe noi înșine și întreaga lume. Dacă nu o vom face, ne vom distruge pe noi înșine și întreaga lume.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: