Un final fericit pentru umanitate

Coronavirusul ne-a luat încrederea în viitor; acesta este acoperit de ceață. Nu se știe ce se va întâmpla cu mine și cu viața mea mâine sau într-o lună, ce se va întâmpla la serviciu și acasă.

Cum poate trăi cineva într-o lume atât de imprevizibilă? Dar această imprevizibilitate se datorează faptului că încercăm să abordăm după standardele vechi egoiste, lumea nouă care apare treptat în fața noastră ca un miraj în deșert.

Este din ce în ce mai aproape, dar nu putem să o vedem corect, pentru că încă ne tratăm reciproc în mod egoist. Este ca și cum am merge pe un drum și, dintr-o dată, am intra într-un oraș necunoscut, unde anumite relații între rezidenți ni s-ar părea ciudate, de neînțeles. Ce ne surprinde, este ceea ce se întâmplă acolo.

Și asta vedem acum.

Nu ne dăm seama că am intrat într-o nouă eră, și natura ne obligă să avem relații complet noi, în conformitate cu legea iubirii aproapelui ca pe tine însuți, pentru unirea oamenilor. Și suntem nedumeriţi de ceea ce ni se pretinde, ca niște copii cărora mama le spune: „Nu vă mai certați, fiți copii buni! De ce nu vă puteți juca împreună? ”

Dar nu pot, natura mea cere tot timpul certuri și lupte; acesta este singurul mod în care simt că trăiesc. Și oricât mi-ar reproșa mama, nu vreau s-o ascult, fug și mă întorc din nou la conflicte. Aceasta este umanitatea de astăzi.

Dar cum se poate convinge cineva să se vindece și să se schimbe în ceva nou?

De fapt, de îndată ce vom construi o rețea de comunicare între noi, bazată pe dăruire reciprocă, iubire și unitate, ne vom da seama imediat unde ne aflăm. Vom pătrunde brusc într-o lume complet diferită, pe care nu o mai observasem până atunci.

La fel stau lucrurile cu copiii, ei se aleargă printre adulți, care nu sunt atenți la ei, ca și cum ar fi nişte mobile. Copiii au propriile lor socoteli, iar adulții doar interferează cu ei. Apoi, dintr-o dată, copiii cresc și înțeleg că există un sens nou, relații noi, un alt program, un obiectiv grozav și demn, pentru care merită, de asemenea, să se străduiască. Aceasta este starea în care ne aflăm astăzi.

Aceasta este o perioadă foarte importantă și, deși s-a manifestat sub forma unei epidemii, nu ar trebui să ne facă rău. Cred că virusul va schimba radical umanitatea.

Cu toții am ajuns în aceeași stare și trebuie să începem treptat să ne transformăm ura și competiția reciprocă în comunicare și sprijin reciproc. Vom începe să ne raportăm la viață și la lumea noastră la nivel global și integral, așa cum ne învață natura, și în această formă, această poveste va atinge un final fericit pentru noi toți: atȃt pentru noi cȃt și pentru copiii noștri.

Din  KabTV  “Lumea,” 3/12/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: