“Un timp al urii, un timp al iubirii” (Linkedin)

Noul meu articol pe Linkedin “Un timp al urii, un timp al iubirii

Înțelepții noștri au scris despre timpul nostru în multe locuri, cum ar fi în Masechet Sanhedrin, Masechet Sotah și Tikkuney Zohar. Ei au scris că, în vremea noastră, „Insolenţa va crește … fața generației este ca fața câinelui, drepții vor fi aruncați, înțelepciunea autorilor va rătăci și drepții vor fi năpăstuiți”. Într-adevăr, trăim într-un moment de insolență, vanitate, anularea celuilalt, dar în principal ură.

Dar nu trăim într-o perioadă rea. Ura dintre noi s-a ascuns tot timpul în noi, dar circumstanțele de acum au dezvăluit-o. Acum, după ce a fost dezvăluită, ne invită să o reparăm, să ne reparăm aversiunea cu grijă și compasiune și să construim poduri de iubire, deasupra urii noastre reciproce. Și întrucât întreaga lume trece prin acest proces, este un semn că întreaga lume este gata să transforme toată ura în iubire.

Rasa umană este unică. Avem o vocație – să construim în mod conștient o societate ai cărei membri se simt ca un întreg, unit. Această unitate ne va conduce la un nou nivel expansiv de conștientizare: conștientizarea întregului univers și nu numai. Acesta este motivul pentru care omenirea a devenit din ce în ce mai conectată.

Până în prezent, acest proces a avut loc „de unul singur”, fără participarea noastră conștientă. Pentru a lansa etapa finală, în care întreaga umanitate se conectează, trebuie să participăm cu toții. Acesta este motivul pentru care loviturile de astăzi, cum ar fi epidemia de coronavirus, sunt de natură globală, pentru a ne împinge să acționăm ca unul la nivel global, și să dezvoltăm conștiința globală.

Natura nu poate face munca pentru noi, iar noi nu vom deveni conștienți. Poate dezvălui sfărâmarea, ura dintre noi, dar nu poate construi puntea iubirii. Aceasta este sarcina noastră, sarcina generației noastre. Manifestarea urii este chemarea naturii de a ne manifesta iubirea. Dacă amânăm răspunsul nostru, ea ne va atenţiona mai puternic, dezvăluind mai multă ură. Dacă îmbrățișăm chemarea și ne alăturăm procesului, atunci iubirea va acoperi ura și ne va umple de o bucurie atât de mare despre care nu am știut niciodată că există.

Dar nu va fi sfârșitul procesului. Pentru a ne dezvolta și mai mult, natura ne va dezvălui în noi o ură și mai profundă și mai vicioasă, pe care în prezent nu o putem vedea sau simți. Și ea va apărea numai pentru a o acoperi cu iubire. Pe măsură ce procesul continuă, vom crește la niveluri din ce în ce mai ridicate de conexiune, grijă și iubire, până când vom fi cu toții cu adevărat ca unul.

Acesta este motivul pentru care un timp al urii este întotdeauna un timp pentru iubire, pentru a construi iubirea deasupra urii.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed