“Vaccinare pentru o epidemie socială” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “Vaccinare pentru o epidemie socială

Nu există un declanșator mai puternic pentru anxietate decât necunoscutul. Și în prezent trecem printr-un timp provocator, îndreptându-ne către necunoscut. Acest lucru ne îngrozește. Confuzia, izolarea și agitația sunt câteva dintre amenințările la starea de spirit americană din cauza repercusiunilor COVID-19. Experții cred că situația este aproape de o epidemie socială. Singura modalitate de a rămâne pe linie, în aceste ape turbulente este printr-o rețea de sprijin, de a construi un sistem imunitar împotriva anxietății, prin conexiunea umană..

Departe de natură și dezintegraţi ca societate, am decăzut într-o perpetuă incertitudine.

Există atât de multe elemente imprevizibile și incontrolabile în realitate, care în sine depind de numeroase cauze ascunse, încât am pierdut încrederea în mai multe aspecte ale societății noastre. Acest lucru îi face pe oameni temători.

Acum cincizeci de ani, nu ne era atât de frică de viitor. Ne-am gândit că vom progresa și lucrurile se vor îmbunătăți. Acum nu știm ce va aduce ziua de mâine și dacă lucrurile se vor îmbunătăți pentru copiii noștri. Nu mai este o speculație; vedem că lumea este în declin. Ne confruntăm deja cu o teamă foarte reală de a aborda greutățile.

O persoană dorește în mod natural să cunoască probabilitățile pentru viitor; altfel nu ar fi sigur despre cum să acționeze în prezent. În trecut, majoritatea oamenilor se puteau aștepta în mare măsură la ceea ce va fi cursul vieții lor. Viața era simplă, aproape de pământ, ghidată de anotimpuri și aproape de natură.

Pe măsură ce interiorizăm această premisă și începem să lucrăm la conexiunile noastre, aducem căldură și afecțiune, gânduri de susținere și grijă pentru ceilalți.

De-a lungul anilor, ne-am îndepărtat de percepția naturii ca rădăcină a vieții, ca sistemul suprem în care existăm. Ne-am distanțat unul de celălalt, ne-am glorificat realizările individuale și am încurajat concurența lipsită de inimă între noi, în așa fel încât egoismul în creștere ne-a făcut să simțim că ceilalți și natura au fost create doar pentru a ne servi nouă.

Nu știm ce se va întâmpla în continuare. Nu înțelegem ce ne afectează sau cum să răspundem corect. Departe de natură și dezintegraţi ca societate, am decăzut într-o perpetuă incertitudine.

Încet, ne obișnuim cu șocurile care afectează lumea, în timp ce ne tot întrebăm ce forță acționează în realitate și ne aduce toate aceste evenimente. Este nevoie de elementul de incertitudine pentru a încerca să găsim sursa a tot ce este în jurul nostru și să ne dăm seama că este natura. Este aceeași forță care ne obligă să devenim similari cu ea, interdependenţi și sinergici.

Prin imense dureri și necazuri ajungem treptat la importanța construirii unei fortăreţe de relații umane puternice și semnificative. Pe măsură ce interiorizăm această premisă și începem să lucrăm la conexiunile noastre, aducem căldură și afecțiune, gânduri de susținere și grijă pentru ceilalți.

Aceste acțiuni ne vor încuraja încrederea în viitor și ne vor dirija în siguranță prin starea noastră actuală de incertitudine.

Societatea viitoare trebuie să fie una în care oamenii trăiesc pentru a avea conexiune între ei, deoarece în conexiune, vor descoperi bucurie și întregire.

Oamenii sunt ființe sociale. Suntem atât de dependenți de societate încât ar trebui să fie refugiul nostru de siguranță atunci când simțim neîndestulare și frică. Trebuie să creăm un mediu care să ofere un sentiment de încredere, de garanție reciprocă. Este tot de ceea ce este nevoie pentru a vindeca epidemia socială.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: