“Vaccinul pentru Covid-19 trebuie să atingă inima” (Linkedin)

Noul meu articol pe Linkedin “Vaccinul pentru Covid-19 trebuie să atingă inima

Una câte una, țările se străduiesc să semneze contracte de miliarde de dolari pentru a cumpăra vaccinuri inexistente pentru Covid-19. În prezent, dezvoltarea unui vaccin eficient este foarte discutabilă, cel puțin în conformitate cu secretarul general al OMS, António Guterres și cu consilierul coronavirus al Casei Albe, Dr. Anthony Fauci, care amândoi au declarat că în viitorul apropiat este improbabilă găsirea unui vaccin eficient, şi poate niciodată.

Trebuie să înțelegem că acest virus nu este un eveniment singular; este primul dintr-o serie de crize care, în cele din urmă, ne vor îndepărta de mentalitatea noastră centrată pe sine și ne vor obliga să ne reconsiderăm și, în cele din urmă, să fim grijulii unul față de celălalt și faţă de natură.

Dar chiar dacă se va dezvolta un vaccin, acesta nu va pune capăt necazurilor noastre. De fapt, acesta doar le va agrava, și dintr-un motiv întemeiat.

Trebuie să înțelegem că acest virus nu este un eveniment singular; este primul dintr-o serie de crize care, în cele din urmă, ne vor îndepărta de mentalitatea noastră centrată pe sine și ne vor obliga să ne reconsiderăm și, în cele din urmă, să fim grijulii unul față de celălalt și faţă de natură. Cu cât vom folosi mai multe crize pentru a înainta către acea stare, cu atât vor fi mai ușoare crizele care vor urma. Cu alte cuvinte, cu cât depunem mai multe eforturi pentru a ne schimba voluntar, cu atât mai puține eforturi va face natura să ne forțeze să ne schimbăm.

În prezent, umanitatea și restul realității se află pe traiectorii opuse. În timp ce totul în jurul nostru este conectat, noi oamenii ne gândim din ce în ce mai mult doar la noi înșine. Ignorăm sau suntem indiferenți față de păcatele pe care ni le provocăm unii altora și întregii naturi și nu dorim decât să ne satisfacem mofturile cele mai presante.

Dar opt miliarde de oameni nu pot trăi așa; este nesustenabil. Și pentru că natura nu funcționează așa, și suntem supuși dictatelor naturii, oricât ne-ar displăcea ideea, natura ne va obliga să schimbăm cursul și să ne aliniem cu ea. Prin urmare, cu cât ne vom redirecţiona mai repede, cu atât mai puțină durere va trebui să ne aplice natura pentru a ne impulsiona să facem ceea ce își dorește.

Se dovedește că există un remediu eficient pentru Covid-19, dar nu are nicio legătură cu medicamentul, ci cu tot ce are de-a face cu inimile noastre. Când ne schimbăm atitudinile, ne schimbăm inimile: de la înstrăinare la integrare, grijă, compasiune și responsabilitate reciprocă; vom descoperi că am învins virusul, chiar fără să ne luptăm cu acesta.

De fapt, făcând acest lucru, nu ne vom proteja numai împotriva coronavirusului, ci împotriva tuturor loviturilor viitoare pe care natura intenționează să ni le aplice, în măsura în care refuzăm să ne aliniem cu dictatul său: de a deveni atenţi, conectați și grijulii faţă de semenii noștri și faţă de întreaga creație.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: