Viața și moartea: ciclul circular al dorinței în natură

Întrebare: Înțeleg oare corect că moartea există pentru ca omul să se gândească la sensul vieții?

Răspuns: În general, da. Dacă ar exista alte forme de continuare a vieții în locul morții, atunci, desigur, omul s-ar simți complet diferit. Prezența morții determină întreaga noastră viziune asupra lumii.

Întrebare: Ce puteți spune despre moartea clinică? Procesele experimentate de o persoană sunt o iluzie? Și de ce imaginile și senzațiile în cazurile de deces clinic sunt similare la mulți oameni?

Răspuns: Acest lucru este firesc, deoarece existăm în corpuri animale similare și, prin urmare, procesele care apar la noi în timpul opririi anumitor funcționări ale sistemelor noastre biologice sunt similare și dau aceleași gânduri.

Întrebare: Moartea clinică este o iluzie?

Răspuns: Parțial, deoarece dorința însăși nu poate muri. Doar forma acestei dorințe, numită corp, dispare.

Întrebare: Pe măsură ce apa își schimbă forma, poate fi în stare gazoasă, lichidă și solidă. Deci, omul își schimbă forma existenței sale?

Răspuns: Ideea este că procesul vieții și al morții este exprimat în relație cu omul. Nimic nu se întâmplă cu adevărat. Doar în ceea ce privește oamenii, dorința trece prin astfel de forme de transformare atunci când ni se pare că trăiește, moare, se naște etc. Există un circuit al dorinței în natură.

Din „Post-Coronavirus Era” din KabTV, 14/05/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: