Victorie asupra umanității

Coronavirusul ne-a omorât fundamentul egoist și ne aduce mult mai aproape unul de celălalt. Ne-a condus pe toți la aceeași stare: toată lumea stă acasă, fără serviciu și nu știm ce se va întâmpla mâine sau ce ne va aduce ziua de azi.

Întreaga lume, întregul glob, miliarde de oameni, se află într-o singură stare în ceea ce privește prezentul și viitorul.

Coronavirusul ne plasează pe toți într-o singură comunitate, un singur sistem. Acesta nu este doar un virus, ci un spirit special, care își are rădăcina în mintea și simțurile noastre și scoate noroiul din noi. Deodată începem să ne înțelegem și să ne simțim reciproc, să simțim apropierea dintre noi. Este ușor pentru noi să vizualizăm orice afecțiune ce s-a manifestat la alţii.

Uite ce a făcut acest virus, cât de abil funcționează. Într-o singură clipă, în doar câteva săptămâni, a construit o nouă umanitate din noi. Desigur, încă sperăm să ne întoarcem la ce a fost, crezând că această pandemie se va încheia, dacă nu azi, mâine.

Dar carantina s-ar putea să dureze încă câteva luni, iar când vom ieși din ea, ne vom găsi într-o lume nouă, într-o nouă umanitate, printre oameni noi cu o mentalitate diferită, percepție diferită și atitudine diferită.

Totul va fi diferit.

Acest virus ne va spăla, ne va curăța toate prostiile din cap, ne va întoarce la familiile noastre. Ne va învăța să rămânem acasă în loc să ne mutăm din loc în loc. Ne vom obișnui cu o viață nouă. Trebuie să mulțumim virusului pentru că a făcut această treabă.

Desigur, vedem că, coronavirusul aduce moarte și suferință. Dar la scara întregii omeniri, se realizează astfel de schimbări utile în societate, care anterior păreau posibile doar cu prețul loviturilor și al războaielor teribile. Când vom rezuma modificările aduse de virus în viețile noastre, vom înțelege că acesta este un mesager de sus.

Pentru prima dată în istorie, un virus minuscul face astfel de schimbări simultan în întreaga lume, în întreaga umanitate. Și face asta în ciuda întregii noastre dezvoltări moderne, comunicare globală, înțelegere și cunoștințe. Dar uitați-vă cum s-a ocupat de noi. Într-o clipă, toată lumea s-a predat și a acceptat termenii săi. Există vreo altă forță în natură capabilă de asemenea acțiuni?

Din prima parte a Lecției zilnice de Cabala 4/1/20, Lecția privind subiectul Pesah

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: