“Visând la îndepărtarea coşmarurilor pandemiei” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinVisând la îndepărtarea coşmarurilor pandemiei

Fie treaz, fie adormit, gândurile despre pandemie bântuie întreaga omenire ca niciun alt eveniment din secolul trecut. Coșmarurile Covid-19 din întreaga lume sunt unul dintre cele mai recente subiecte de studiu. Cercetările de la Universitatea Harvard au confirmat că oamenii din întreaga lume se confruntă cu schimbări remarcabile în frecvența și natura viselor lor ca urmare a urgenței globale de sănătate. Acest lucru confirmă în continuare că virusul afectează umanitatea ca un singur corp și, prin urmare, este timpul să începem să acționăm ca atare.

Repercusiunile coronavirusului nu sunt incidente izolate, ci evenimente globale, care afectează întreaga rasă umană. Potrivit unui studiu al Harvard Medical School, temerile din timpul zilei și grijile cu privire la pandemie rămân prinse în mintea oamenilor, noaptea în timp ce dorm. Cercetarea a evaluat mii de răspunsuri la un sondaj global care relatează vise bizare similare de roiuri de insecte ucigașe și alte imagini legate de virus, indiferent de locația și ocupația oamenilor.

Visele sunt construite dintr-un set de gânduri și dorințe pe care o persoană le acumulează în timpul zilei. Chiar dacă este posibil să nu fie conștient de ele, ele rămân adânc în subconștientul cuiva. Când o persoană își pune capul pe pernă și adoarme, nu mai are control asupra gândurilor și dorințelor ascunse. În timpul somnului, acestea sunt scoase din memoria individului și apar sub formă de vise.

Când emoțiile, ideile, senzațiile și dorințele noastre sunt libere de limitări, libere de presiunea lumii exterioare și fără limite fizice, ele se conectează și se integrează într-un vis, amestecând elemente și experiențe care se manifestă de multe ori într-un mod ilogic și bizar. Acest proces a dat naștere la tot felul de teorii și speculații cu privire la originea și interpretarea lor. Dar visele nu sunt altceva decât un proces psihosocial și fiziologic. La sfârșitul zilei, ceea ce suntem este carne cu un sistem nervos intern, care ne trezește tot timpul și nu ne lasă să ne odihnim nici măcar în somn, atunci când creierul nostru nu mai funcționează la putere maximă.

Visarea este un mecanism important, care ne permite să procesăm imagini și să scăpăm de ele. Uneori visele nu sunt simple, ne pot pune în situații neplăcute, stres și frici. Prin urmare, este recomandabil să citiți ceva liniștitor sau chiar amuzant înainte de culcare. Citirea Psalmilor poate ajuta, de asemenea, la canalizarea gândurilor într-o direcție bună. Sexul poate, de asemenea, ușura stresul și elibera corpul de tensiunea acumulată în timpul zilei.

Stresul vieții noastre de zi cu zi de la izbucnirea coronavirusului a devenit un fenomen la nivel mondial. Conform înțelepciunii Cabala, această perioadă este un moment în care umanitatea își finalizează etapa de dezvoltare individuală și trece la o etapă superioară și nouă, în care toți indivizii se conectează ca un singur corp, să fie ca o singură familie, un singur suflet. Prin urmare, este firesc ca și coșmarurile să fie acum asemănătoare la nivel global, întrucât lumea însăși a devenit globală și rotundă.

Cu toții am devenit conectați, împărtășim provocări și experiențe comune. În timp ce suntem treji, trecem prin aceeași pandemie și ne confruntăm cu aceleași crize. Deși toată lumea se gândește la viața lor personală, la familia și munca lor, aceste gânduri individuale sunt acum îmbinate în conștiința colectivă a lumii, astfel încât experiențele noastre sunt din ce în ce mai similare. Aceste noi condiții prezintă o oportunitate remarcabilă de a ne transforma coșmarul în visul unei lumi mai plăcute și a unei realități vii.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed