Ce Este Implinirea Spirituala?

Doua intrebari legate de natura placerii spirituale:

Intrebare: Daca implinirea autentica vine de la altruism, inseamna asta ca la acest moment eu nu sunt capabil sa fiu implinit?

Raspunsul meu: Chiar acum singura cale de a fi implinit este de a ma implini singur. Exista dorinte sau spatii goale in interiorul meu si, implinindu-le primesc placere, ce-mi satisfac temporar “apetitul” neinduplecat.

Totusi, exista un alt fel de implinire, unul care apare cand ma conectez cu alti oameni si simt ca eu ii implinesc pe ei. Depinzand de nivelul legaturii noastre, devenim un singur intreg, exact ca si parintii pentru copiii lor.

In realitate suntem cu totii parte a unui singur suflet, iar un suflet este o dorinta. Conectandu-ma cu dorintele spirituale ale altor oameni, le implinesc ca si cum ar fi ale mele, si primesc placere din asta. Asta este ceea ce noi numim placere spirituala. Este simtita la fel ca o dorinta, dar singura diferenta este ca mai inainte mi-am folosit dorintele mele naturale, in timp ce mai tarziu am inceput sa simt placere prin dorintele altcuiva, dorinte ce nu-mi sunt naturale.

Dorintele celorlalti imi par asa de distante incat atunci cand ma compar cu ei, simt cat de rele sunt in comparatie cu ale mele. Dar acum, dupa ce mi-am terminat corectarea, dorintele celorlalti sunt ale mele; am obtinut sansa de a implinii mii de dorinte si de a ma bucura facand asta. Placerea este mult mai mare decat implinindu-mi doar dorintele personale.

Conflictul dintre dorinta si efortul ce-l investesc in indeplinirea dorintei nu dispare. Inlocuind ura cu iubirea, cresc doar diferenta dintre ele, si astfel cresc placerea. Pana la urma, Lumina este masurata in contrast cu intunericul. Chiar si in viata noastra de zi cu zi apreciem mult mai mult pacea atunci cand este obtinuta dupa o lunga perioada de ostilitate.

Intrebare: Ce este cel mai important in placerea spirituala: sa ne scrutam orizonturile spirituale gasind raspunsuri la intrebarile noastre, sau sa-i ajutam pe ceilalti sa ajuga la implinirea spirituala?

Raspunsul meu: Ambele sunt importante. Placerea spirituala este ceva ce simtim cand ne conectam cu Forta Superioara. Revelarea Fortei Superioare apare chiar cand am inceput sa ne apropiem de ea, chiar daca nu o vedem inca clar.

Lumea este impartita in doua parti: Creatorul si creatia. “placerea spirituala” inseamna ca am descoperit Creatorul ca si cum ar fi iesit din ceata. Incepem sa-L intelegem si sa-L simtim putin mai mult; Ii urmam exemplul si incepem sa-I devenim din ce in ce mai familiari.

Studiul ajuta acest proces pentru ca atunci cand studiem sistemul creat de El, primesc iluminare. Chiar daca nu L-am descoperit pe deplin, conexiunea cu El inca straluceste deasupra mea. Ma face mai sensibil si incep sa simt ca ma apropii de El, si ca sunt sub controlul Sau. Apoi, cu coltul ochiului, incep sa vad conturul fenomenului spiritual.

Desigur, senzatiile mele sunt inca egoiste: ma simt bine, mult mai sigur, linistit si increzator in viitor. Acum, placerea spirituala este simtita ca o legatura cu Forta Superioara, in timp ce placerea materiala se refera la noi insine si la altii asemenea noua.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: