Corectarea “inimii de piatra”

Dorintele noastre sfaramate reprezinta un total de 320 (8×4×10). Ele sunt separate in 320:10=32, care este Malchut, precum si restul de 320-32=288, care sunt cele noua Sfirot pana la Malchut. Cu alte cuvinte, exista “288 de organe spirituale” cu care putem lucra si exista Inima de piatra-Lev HaEven – cele 32 de parti de Malchut. Corectarea inimii de piatra inseamna a nu lucra cu ea. Nu trebuie sa cucerim aceste dorinte sau sa le implementam de dragul daruirii. Trebuie doar sa le discernem si sa le respingem.

Insa nu facem acest discernamant de unii singuri. El este facut de catre Lumina care vine la noi. Aceasta coloreaza dorintele care apartin primelor noua Sfirot, 288 de organe spirituale, in toate culorile curcubeului, iar pe cele 32 de dorinte ale Inimii de piatra le face negre, aratandu-ne ca nu putem sa le atingem. Nu putem sa le folosim, caci nu avem putere pentru asta. De indata ce atingi o dorinta, cazi imediat sub puterea ei – in mainile ingerului celui rau Hatata, care “sta si te asteapta la intrare” in lumea spirituala si te face sa te ratacesti.

Nici primele noua Sfirot nu sunt corectate de noi, ci de Lumina. Insa putem sa cerem aceasta corectare, in timp ce, pentru inima de piatra, nu putem nici macar sa cerem ca aceasta sa fie corectata intru daruire. Asta pentru ca acolo exista placeri atat de mari, incat, atunci cand ne gasim inaintea lor, suntem incapabili sa cerem sa fim salvati de ele si sa dam placerea altcuiva, care pare ca un strain pentru noi. Ca urmare, nu putem sa atingem aceste dorinte.

Asta e insuflat in natura noastra; aceste dorinte sunt materialul nostru primordial. Atunci cand parcurgem procesul de corectare, adoptam calitatile Creatorului. Dar propriul nostru material este incapabil de corectare. De exemplu, imaginati-va ca sunt situat intr-un loc (o dorinta) in care pot sa “Il tin pe Creator de mana”. Creatorul spune, “Hai sa mergem la Faraon!”. Si atunci, desi eu sunt mic si slab, Il tin de mana, asa cum un copil tine de mana un adult si nu mi-e frica de nimic! Ma simt puternic, ca un copil care stie ca adultul ii va da tot ce doreste.

Insa dorintele inimii de piatra sunt de dragul “meu si numai al meu”! Lor le lipsesc primele noua Sfirot si “mana” Creatorului. El nu este prezent in aceste dorinte, impreuna cu mine, iar eu, de unul singur, nu pot sa fac nimic. In clipa in care sunt separat de adult, nu sunt in stare de nimic, iar incercand sa fac ceva, imi voi face imediat rau. Aceasta este semnificatia dorintelor inimii de piatra.

Ca urmare, lucrarea noastra este sa ne verificam toate dorintele, calitatile, situatiile si actiunile la maxim si sa clarificam daca existam impreuna cu El, in adeziune. De asemenea, trebuie sa discernem dorintele in care nu putem sa mergem impreuna cu El, pentru a evita sa le atingem sau sa le folosim. Facand aceasta, le vom corecta.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed