Creatorul – Forta generala a naturii – Este printre noi

каббалист Михаэль ЛайтманDoua întrebări am primit cu privire la atitudinea corecta fata de Creator:

      Întrebare: Eu nu am participat la Congres, dar am ascultat lecţiile de pe Internet. Am studiat Kabbalah timp de mai mulţi ani şi aceasta a fost prima oară când am auzit că ati spus că, în scopul de a creşte deasupra ego-ul, trebuie sa ne petrecem fiecare minut al vietii noastre între «nu există altceva în afară de El» si «El este bun şi numai bun». Am incercat acest lucru, şi funcţionează! Întrebarea mea este: nu pot să cred că Creatorul este deja printre noi, în grup si aceasta este ce ai recomandat in abordarea de mai sus ?
     Răspunsul meu: Bineînţeles. Creatorul este printre noi, pentru că El este forta generala a naturii. Cu toate acestea, el este ascuns de noi, deoarece calitatea noastra egoista, nu exista la El. Prin corectarea calităţii noastre egoiste, ni-L vom dezvălui treptat pe El, în interiorul nostru nou, in calităţile altruiste.

      Întrebare: Aţi spus că totul este guvernat de Creator, şi mai demult, ca răspuns la o întrebare a studenţilor dvs., aţi spus că toti au un loc de muncă şi că nu există «mocasini » printre ei. Dar oamenii nu sunt mocasini, de asemenea? Şi nu e vina lor ca sunt asa ; ei nu au nici o libertate de alegere, pentru că Creatorul ii guvernează.
     Răspunsul meu: Puteţi folosi această explicaţie ca o scuză pentru nimic, şi să rămână ineficient pentru totdeauna. Puteţi doar sta acolo si sa nu faceti nimic pentru tot restul  zilelor voastre, spunând că Creatorul va va trezi, dacă El doreşte acest lucru, căci, dorinţa de a fi inactiv, de asemenea, vine de la el, şi aşa mai departe.

       Guvernarea Creatorului iti va fi revelata doar o dată ce-L vei  atinge, şi numai atunci vei fi în măsură să vorbesti despre El. Dar, înainte ca asta sa se intample, toate acestea sunt doar speculatii, doar filosofie, cauzata de lene.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed