Numele Creatorului inseamna “Vino si Vezi”

Creatorul este calitatea de a darui care este revelata in dorinta corectata a unei persoane, in intentia sa de a darui. Astfel, singura noastra sarcina este sa dezvoltam aceasta intentie de a darui prin conectarea dintre noi. Apoi, noi vom revela pe Creator – calitatea de a darui si iubi  gasita  inauntrul acestei conexiuni. In limba ebraica, Creatorul este numit Boreh , care este compus din cuvintele Bo si Reh – “vino” si “vezi”. Ce inseamna aceasta ? “A veni” inseamna a schimba dorinta cuiva de la receptie la daruire.  Apoi dorinta de a darui pe care cineva a atins-o (sau dorinta de a darui in scopul daruirii, Galgalta Einaim) si iubirea ( primirea in scopul daruirii, AHP) devine atingerea sa si revelatia Creatorului.
Declarat diferit, Creatorul este forta care ne conecteaza unul cu celalalt. Dealtfel, conexiunea dintre noi este ceea ce Creatorul ne reveleaza. Daca noi ne conectam prin iubire reciproca, apoi vom simti forta daruirii in interiorul nostru. Aceasta este forta Creatorului care este revelata intre noi.
Creatorul este forta care ne conecteaza uni cu altii. Lumina Superioara ne-a chemat cu puterea daruirii fiecaruia fata de ceilalti, si prin aceasta daruire si devenind cunoscatori ai acestei Forte Superioare, noi atingem Creatorul. Cum se intampla acest lucru? Prin daruirea fiecaruia fata de ceilalti, noi atingem calitatea daruirii, si astfel atingem sursa fortei daruirii, deoarece ea contine originea sa inalta, Keter (Coroana). Acesta este modul in care Creatorul ni se reveleaza in noi, sau in dorinta noastra. El este revelat in partea superioara a Vasului(Kli-ului), motiv pentru care aceasta se numeste “revelatia de sus”. Aceasta revelatie are loc in Keter care priveste partea inferioara a Kli-ului, Malchut(Regat).
Din acest motiv, Cabalistii il numesc “Boreh” – “Vino si vezi.”  Cand cineva urca de jos sus prin intelegerea Luminii Reflectate, acel cineva urca de la natura sa – “dorinta de a primi” la natura Creatorului “dorinta de a darui”. Acela apoi atinge completarea celor 10 Sefirot (safire, enumerari) ale Luminii Directe.  Acela atinge atitudinea Creatorului fata de el la fel de bine ca si Creatorul insusi – radacina fiecarui lucru.
Asa, aceasta ocoleste acea parte a sufletului cuiva (care consta din cei 10 Sefiroti), unde nu este nimic  revelat. Aceasta este tot ce a fost creat, si ceea ce cineva simte ca Creator prin Creatia sa.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: