O Stanca Separata Din Munte

Este scris ca sufletul uman este o parte din Creator, in acelasi fel cum o stanca desprinsa din munte ramane o parte a muntelui. Creatorul a facut o dorinta comuna prin care toate sufletele sunt conectate impreuna intr-un suflet unic numit “Adam”, care este umplut cu Lumina Infinitului. Aceasta stare a acestui suflet e numita “Lumea Infinitului” si ne este data noua ca exemplu de perfectiune.

In orice caz, eu acum ma simt ca o mica particula care a fost separata de celelalte parti, sau ca un punct cuprins intr-un mare sistem. Cand vreau sa ma conectez cu ceilalti, dandu-le lor si primind de la ei, de dragul de a deveni asemanator Creatorului, eu obtin forma Lui si vin mai aproape de El. Atunci eu impartasesc dragostea cu celelalte suflete (insemnand cu celelalte parti ale sistemului), atunci eu ma voi transforma dintr-o stanca, intr-un munte.

Prin conexiunea cu ceilalti voi capata dorintele lor pentru ca dorinta altei persoane poate fi atinsa numai daca o iubesti. De aceea este scris “Iubeste-l pe vecinul tau ca pe tine insuti este cea mai mare lege din Torah” unde cuvantul “Torah” inseamna Lumina Superioara, care umple intregul sistem al sufletelor – Creatorul.

Cand eu ma conectez la dorinta prietenului meu ca la a mea, noi devenim un singur intreg si amandoi devenim eu. Atunci, prin prietenul meu, ma conectez cu a treia persoana si el ,de asemenea, devine conectat cu mine si apropiat mie. Si astfel, in mod gradual eu ma conectez cu toate sufletele.

Cu cat este mai mare conexiunea mea cu ceilalti, cu atat este mai inalt nivelul meu spiritual.

Astfel, dupa cum conexiunea mea creste, asa urc eu treptele Lumii Spirituale si ma transform dintr-o stanca mica intr-un munte intreg.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed