Ȋn interiorul unui singur mecanism

75.01Baal HaSulam, „Pacea în lume”: Realitatea ne arată că un individ nu poate exista izolat fără un număr suficient de oameni din jurul său care să-l slujească și să-l ajute să își satisfacă nevoile. Prin urmare, omul este născut în mod inerent pentru a duce o viață socială. Fiecare individ din societate este ca o roată care este legată de alte câteva roți plasate într-o mașină. Această singură roată nu are libertate de mișcare în sine, dar continuă cu mișcarea restului de roți într-o anumită direcție pentru a califica mașina să își îndeplinească funcția generală.

În jurul nostru a fost creată o lume imensă, absolut interconectată. Nimic nu este gratuit în ea. Prin urmare, o persoană nu poate fi niciodată liberă chiar dacă se găsește brusc la capătul lumii, fără nimeni alături. El va fi totuși complet conectat cu ceilalți oameni.

El trebuie să înțeleagă că, chiar și în această stare, când este aparent deconectat fizic de toată lumea, este conectat încă la miliarde de oameni din lume prin roțile sale interioare. Vom descoperi în curând asta.

Oriunde ne-am afla, este de dorit să simțim întotdeauna sau să încercăm să simțim cât suntem de conectați total la întreaga umanitate.

Nu există așa ceva, să te simți total liber în lume. Cred că, dacă mă întind pe canapea și pornesc televizorul sau stau în fața computerului, sunt singur, sunt liber. Nu sunt liber! Sunt ca o particulă mică care este conectată la întreaga omenire, indiferent ce ar fi.

Dacă o persoană simte că la un moment dat începe să primească anumite semnale. Pe de o parte, se pare că trăind astfel, gândindu-ne constant la toată lumea, ne suprasolicităm. Cu toate acestea, dacă fac asta, în curând încep să simt cum interacționez reciproc cu ei, cum mă afectează ei. Și prin intermediul acestora, găsesc rapid conexiunea cu Creatorul.

Din KabTV “Bazele Cabalei” 7/21/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: