“Ȋncă mai putem ridica lumea” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinȊncă mai putem ridica lumea

Reuters: File photo of a Ukrainian soldier.

Au existat întotdeauna ciocniri în umanitate. Au existat ciocniri între țări, între Nord și Sud, sau între regimuri și ideologii. Dar ciocnirea de astăzi este mai profundă. Este o ciocnire a națiunilor care nu doresc să se accepte unele pe altele așa cum sunt și care doresc să se asuprească unele pe altele. Cu toate acestea, nu este prea târziu pentru a ridica lumea din declin, iar noi oamenii care înțelegem valoarea diversității, suntem singurii care putem face acest lucru.

Pentru a construi o societate mondială pașnică, avem nevoie de oameni care să aprecieze diversitatea. Doar oamenii care caută conexiune mai presus de diferențe pot construi o societate care devine mai puternică cu cât devine mai diversă.

Tot ceea ce a supraviețuit testului evoluției cuprinde contrarii care se completează unul pe altul. De la nivelul atomic până la cele mai complexe structuri din univers, totul constă din contrarii care colaborează pentru a crea o structură puternică, în care un element compensează ceea ce nu are elementul opus. Prin urmare, dacă îți distrugi adversarul, te distrugi și pe tine însuți.

Atât timp cât ne menținem atitudinea „Numai eu am dreptate”, lumea va continua să se deterioreze. Nu contează cine are dreptate. O abordare care nu include toate părțile, care revendică dreptul unic la adevăr, neagă opusul său, pe omologul său, anulează astfel propria existență.

Gândiți-vă la „zi” fără „noapte”, „dragoste” fără „ura”, „primăvară” fără „toamnă” sau „bunătate” fără „cruzime”. Niciunul dintre termenii „pozitivi” nu ar exista dacă opusul lor „negativ” nu ar exista. La fel, întreaga noastră lume nu ar exista dacă nu ar fi echilibrul dintre contrarii care se completează unul pe altul și-și compensează reciproc „deficiențele”.

Oricât de precară este situația actuală în întreaga lume, este și o oportunitate. Acum putem vehicula ideea că doar acceptând, și chiar îmbrățișându-ne adversarii, noi înșine putem prospera. Tensiunile politice tot mai mari ne fac să fim atenți la orice semn de rațiune, iar sunetul rațiunii de astăzi trebuie să declare că războiul până la capăt înseamnă sfârșitul tuturor.

Sper și mă rog ca în acest război, rațiunea să învingă!

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed