“Ȋntre disperare şi speranţă” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinȊntre disperare şi speranţă

Zeci de mii de civili trec granițele Ucrainei în fiecare oră – o masă de oameni încărcați cu genți în spate și copii pe umeri, cu valize și amintiri.

Am mulți studenți și prieteni în orașe din toată Ucraina, de la Kiev la Harkov, de la Odesa la Lvov. Primesc scrisori de la ei și le urmăresc situația cu îngrijorare. Îmi povestesc cum au căutat adăpost în subsoluri reci sau au fugit în satele din apropiere, alții au mers ore în șir în viteză spre vest cu mașinile lor, rugându-se să nu rămână fără combustibil și să reușească să scape.

Agenția Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR) estimează că peste 500.000 de ucraineni și-au părăsit casele ca urmare a conflictului, trecând granițele în țările vecine precum Polonia, Ungaria, Moldova și România.

Nu am nicio îndoială că refugiații vor primi sprijin și o îmbrățișare caldă în țările vest-europene. De asemenea, cred că în cele din urmă se vor întoarce acasă și nu vor rămâne definitiv în țările gazdă. Canada, printre altele, își poate deschide porțile pentru imigrația permanentă.

Și Israelul va acționa cu siguranță în conformitate cu Legea Întoarcerii, care dă evreilor dreptul de a se muta în Israel, și de a-și deschide brațele pentru a-i primi. Israelul are un loc nu numai pentru miile de evrei care vor emigra din Europa de Est, ci și pentru toți evreii din diaspora.

Între timp, lumea, inclusiv Israelul sprijină prin ajutorul umanitar pentru cei afectați de conflict. Dar, pe lângă satisfacerea nevoilor de bază ale oamenilor, cel mai important ajutor este sprijinul interior. Trebuie să cerem ca spiritul iubirii, al dăruirii și al conexiunii pozitive să prevaleze cȃt mai curând.

Dezacordurile și războaiele vin, aşa încât să ne putem uni deasupra lor. Doar unitatea inimilor, atunci când fiecare are grijă de bunăstarea celorlalţi, va salva omenirea.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: