“10 caracteristici ale anului 2020, şi dincolo de el” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “10 caracterisitici ale anului 2020, şi dincolo de el

2020 a fost un an plin de evenimente, traumatic din multe puncte de vedere, revoluționar din altele și cu siguranță imprevizibil. După cum văd, 2020 ne-a introdus într-o nouă eră, în care vom vedea lucrurile foarte diferit în viitor. Deci, pentru a încheia 2020, aș dori să vă ofer câteva informații despre mai multe subiecte care au fost afectate de acest an turbulent și câteva gânduri despre viitorul nostru în societatea umană.

  1. Relațiile familiale: În 2020, am aflat despre importanța familiei, că în cele din urmă acesta este primul nostru cerc, cel mai intim și cel mai natural, cel pe care ar trebui să-l îngrijesc cu adevărat. Noi am făcut o mulțime de examinări cu privire la familie și cred că, în cele din urmă, asta va crea conexiuni mai solide.
  2. Mâncarea: Anul acesta, cel puțin în Israel, am încetat să mâncăm afară, deoarece restaurantele au fost închise o mare parte din timp și oamenii au început să gătească. În opinia mea, acest lucru nu ne poate face decât bine. Sper să putem elimina supermarketurile și să lăsăm doar zece la sută din lucrurile pe care le vând, doar lucrurile sănătoase și naturale. Doar de asta avem nevoie. Nimic nu este mai bun pentru noi decât să ne gătim singuri mâncarea. Și dacă dorim ceva nou, ne putem vizita întotdeauna vecinii sau ei ne pot vizita.
  3. Cumpărături: cred că cumpărăturile se vor schimba drastic. Totul depinde de influența mediului, dar nu cred că acestea vor fi așa cum au fost înainte de virus. Doar că mediul social dictează totul. Dacă ne-ar spune să ne plimbăm în papuci, am face-o. Dacă ne-ar spune că tocurile înalte sunt ridicole, nicio femeie nu ar îndrăzni să le poarte.

În loc să căutăm lucruri noi de cumpărat, vom căuta noi perspective, noi relații cu oamenii. Vom dori să „cumpărăm” o nouă abordare pentru toată lumea, mai primitoare și mai caldă. Ne vom rușina când vom avea gânduri rele despre ceilalți; ne vom simți de parcă ne-am plimba goi și toată lumea poate vedea cine suntem cu adevărat, că gândurile noastre sunt expuse. Hainele vor fi puțin mai spirituale, înfrumusețându-ne gândurile despre ceilalți, decât corpul nostru.

  1. Sănătate: așa cum am spus de multe ori înainte, nu văd Covid-19 ca pe o boală. Cred că este un leac care ne vindecă societatea, relațiile și, în cele din urmă, sănătatea. Cred că, după pandemie, societatea se va simți mai sănătoasă decât se simțea înainte de pandemie, mai ales dacă folosim criza pentru a ne intensifica conexiunile și responsabilitatea reciprocă.
  2. Școala: Cred că trebuie să revoluționăm sistemul de învățământ, să-l dăm peste cap. Există mai multe de discutat aici, dar este clar că sistemul actual este defunct și trebuie să se schimbe. Este pur și simplu nepotrivit pentru secolul 21. Școlile au devenit un loc pentru nimic altceva decât licență, droguri și o serie de alte corupții. Nu are rost să ne întoarcem la el.
  3. Monitoare și ecrane: deși petrecem mai mult timp decât oricând vizionând micile noastre ecrane pe telefoane mobile sau PC-uri, nu am învățat nimic de la ele. Ceea ce am aflat este că oamenii care controlează mainstream-ul și social media sunt atât de corupți, încât nu am suficiente cuvinte pentru a descrie ce cred despre ei; este pur și simplu teribil. Aș deconecta pe oricine creează în prezent emisiuni în mass-media și i-aș trimite pe toți la o instituție unde pot fi educați despre a fi oameni, dacă este încă posibil pentru ei.

Mass-media nu este un mijloc de comunicare; este un mijloc de manipulare. Cred că este necesară o schimbare radicală aici, sau vom suferi cu toții o lovitură cumplită din cauza ei și abia după aceea vom începe să ne recuperăm și să facem lucrurile mai bine. Înainte chiar ca oamenii din mass-media să își abordeze slujba, trebuie să fie învățați ce înseamnă a trata oamenii decent. Numai după ce sunt reformaţi în acest fel, li se poate permite să lucreze în acest domeniu.

  1. Locuri de muncă și cariere: Se pare că nu este nevoie să lucrăm atât de multe ore. În 2020, am aflat că putem lucra mai puține ore, să ne mulțumim mai mult cu nevoile de bază, dar în acest proces să beneficiem noi înșine și toată natura.
  2. Banii: Deocamdată, încă ne închinăm banilor. Cu toate acestea, ne îndreptăm spre o trezire din aceasta și sper că în curând vom începe să simțim că nu există nicio scăpare de la revoluționarea modului în care prețuim lucrurile. Vom începe să căutăm noi recompense, beneficii care au legătură cu îmbunătățirea relațiilor umane, un sentiment de stimă reciprocă, egalitate și responsabilitate reciprocă. Când putem cumpăra ceea ce avem nevoie prin relații bune, banii vor deveni lipsiți de sens.
  3. Condiții de viață: am aflat că putem trăi în țară și totuși să rămânem conectați. Este foarte important. Sunt sigur că această tendință se va extinde. Astăzi, nu există niciun motiv pentru care să nu trăiesc acolo unde mă simt cel mai confortabil, dar totuşi să lucrez aproape oriunde.
  4. Călătoriile: cred că idea de a călători s-a schimbat semnificativ. Oamenii își pierd dorința, pofta de a vedea lucruri noi. A fost o perioadă în care omenirea a urmărit aceste excursii, dar se pare că am ieșit din ea. Cred că intrăm într-o perioadă în care oamenii pur și simplu nu se vor putea satisface pur și simplu călătorind. Privitul la clădiri sau la natură pur și simplu nu va mai aduce plăcere pentru noi.

Această tendință este și mai puternică în generația tânără. Tinerii sunt complet absorbiți de telefoanele lor mobile. S-ar putea să fie în Amsterdam sau oriunde, totuși să trimită mesaje text acasă. Ceea ce au pe monitor este ceea ce contează și nimic altceva nu îi interesează.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed