“2020- Un an ciudat, dar minunat” (Linkedin)

Noul meu articol pe Linkedin 2020- Un an ciudat, dar minunat

Ca un cabalist, cred că 2020 a fost cel mai bun an din toți anii pe care mi-i amintesc. Este anul în care omenirea a început să se scuture și să scape de tot ce a avut în viața anterioară: alergare după bani, excesivă îngăduire de sine și alte forme de apucare, în care singurul nostru gând era despre primire și nimic altceva. În acest an, natura a venit și ne-a dat o palmă, ne-a poruncit să ne oprim și nu am avut de ales decât să mergem acasă și să stăm în carantină. Pandemia ne-a forțat să ne gândim la viață sau cel puțin să scăpăm de viața anterioară și de aceea a fost atât de bun.

Pentru omenire, cred că 2020 va fi memorat ca un an ciudat, „anul loviturii”. Este un an care a oprit viața obișnuită a tuturor, când oamenii mergeau la muncă, se distrau, călătoreau și așa mai departe. Cred că oamenii își vor aminti că dintr-o dată a venit această lovitură, virusul special care le interzicea să iasă din casă, să alerge oriunde doresc, a venit să închidă cinematografele, chiar și parcurile, ocazional restaurantele și barurile. Cu alte cuvinte, virusul a oprit cursa de șobolani, ne-a obligat să-I privim pe ceilalți și să vrem să facem toţi același lucru.

Tendinţa de a merge la baruri, filme, în călătorii și așa mai departe, nu este inerentă în noi. Ceea ce este inerent în noi este impulsul de a fi ca toți ceilalți. Dacă văd că alții fac ceva și îmi spun că este bine, sunt obligat să fac la fel. Suntem o turmă.

Dar cine este păstorul? Păstorii sunt oamenii cu bani și putere care doresc să ne manipuleze pentru a merge la cinematografe, baruri și restaurante, pentru a călători și a ne angaja în diverse activități profitabile pentru ei și care le conferă putere.

Acest mod de viață s-a încheiat, din fericire. Nu vom fi ca înainte. Chiar dacă vedem oameni care încearcă să revină la modul de viață anterior, aceasta nu va funcționa. Nu va fi la fel, nu ne vom simți la fel și, chiar dacă vom călători, lua masa și vom face tot ce am făcut înainte, nu ne vom putea bucura așa cum am făcut-o. Va părea jalnic, gol, nesatisfăcător.

Natura ne învață să ne schimbăm relația cu viața, cu comorile naturale și cu societatea umană. Puțin câte puțin, vom vedea că pandemia Covid-19 ne schimbă. Anul 2020 este într-adevăr un an foarte special; este anul nașterii noii umanități.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: