“Viaţa socială într-o piaţă a muncii în schimbare” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “Viaţa socială într-o piaţă a muncii în schimbare

Gândiți-vă: o realitate în care aveți nevoie de doi întreținători pentru a susține o familie, pur și simplu nu are sens. Ambii părinți sunt ieşiţi aproape toată ziua și, când ajung acasă, sunt epuizați și abia au energie să-și dedice atenția copiilor lor. Și în familiile cu un singur susținător, situația este, desigur, mult mai gravă, atât pentru că există un singur părinte care să crească copiii, cât și pentru că părinții singuri trebuie adesea să lucreze în două locuri de muncă, doar pentru a asigura nevoile de bază ale familiei.

Trăim vremuri transformatoare. Putem trece prin ele cu ușurință și cu bucurie, dacă ne reunim și ieșim de cealaltă parte, ca o societate unită și grijulie. Sau le putem experimenta ca fiind dureroase și apăsătoare, și, în cele din urmă, ne dăm seama că au fost doar pentru binele nostru. Oricum ar fi, coronavirusul ne va face să învățăm să ne pese

Aceasta este o situație nefirească și nesănătoasă, al cărei rezultat este o generație de copii neglijați, abandonați de părinții lor captivi, care se luptă să păstreze un acoperiș deasupra capului copiilor lor și să pună pâinea pe masă. Dar cea mai mare ciudățenie a acestei stări nefericite este că am ajuns să o considerăm „normală” și chiar „dezirabilă”.

Din fericire, coronavirusul ne obligă să ne reconstituim lumea. Suntem rebeli, contestatari, dar ne va înclina brațele și ne va obliga să ne conformăm. Covid va distruge economia, şi oricât de greu am putea rezista, ne va forța să-i sprijinim pe cei care au fost loviți de prăbușire și ne va obliga să începem să ne gândim mai degrabă unul la celălalt, decât doar la noi înșine. Va trebui asta, sau prăbușirea ne va lovi și pe noi.

Covid va lăsa foarte puțină îngăduință pentru lucrurile pe care odinioară le credeam necesare, dar nu ne va lăsa cu mâinile goale. Dimpotrivă, ne va arăta ceea ce am avut cu adevărat tot timpul, dar nu am observat: ne avem unul pe celălalt. Virusul ne va învăța ceea ce este evident – că nimic nu contează mai mult decât familia și prietenii grijulii și nimic nu ne face mai fericiți decât să îi avem în preajmă. Ne va face să ne reconstruim viața și să punem oamenii în centrul atenției noastre, mai degrabă decât banii; așa ar trebui să fie, pentru că numai atunci când vedem alți oameni și ei ne văd pe noi, putem fi fericiți.

Lumea produce și va continua să producă din abundentă hrană și restul necesităților vieții. Acestea nu ne vor lipsi. Singura întrebare este cât de repede vom învăța să le distribuim tuturor și să garantăm că toată lumea este hrănită, îmbrăcată, trăiește într-o casă adecvată și primește educație și îngrijire medicală adecvate. Când învățăm acest lucru și acționăm conform acestei percepții, singurul lucru pe care va trebui să-l facem este să învățăm cum să ne raportăm favorabil unul la altul, ceea ce am neglijat să facem în ultimele decenii. Iar această învățare ne va face fericiţi în cele din urmă.

Trăim vremuri transformatoare. Putem trece prin ele cu ușurință și cu bucurie, dacă ne reunim și ieșim de cealaltă parte ca o societate unită și grijulie. Sau le putem experimenta ca fiind dureroase și apăsătoare, și, în cele din urmă, ne dăm seama că au fost doar pentru binele nostru. Oricum ar fi, coronavirusul ne va face să învățăm să ne pese.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed