Oameni la fel de îndepărtaţi ca Estul de Vest

Întrebare:  Oamenii occidentali sunt supuși unei mari presiuni psihologice și stres. Ei nu se pot concentra pe nimic mult timp, spre deosebire de oamenii din est.

Recent, s-au dezvoltat practici speciale de meditație pentru occidentali, care implică un număr mare de acțiuni. O persoană nu doar stă și se concentrează asupra unui singur lucru, ca în învățăturile indiene, ci dimpotrivă, efectuează multe acțiuni pentru a se calma.

Crezi că occidentalii ar trebui să practice meditația?

Răspuns: Nu cred că acest lucru va ajuta mult, deoarece occidentalii și esticii au modele psihologice complet diferite, personalități cu obiective diferite. Ceea ce este creat în societatea occidentală poate fi aplicat doar acolo. Nici americanii nativi, nici indienii din Asia, nici africanii nu pot avea acest lucru.

Este posibil ca ceva occidental să poată fi, cumva, aplicat în Rusia, dar și aici vedem că acest lucru durează doar pentru un grup special al populației care este similar în nivelul său de inteligență și mentalitate cu Occidentul.

În principiu, fiecare continent are propria sa condiție internă, o metodă de atitudine față de lume, față de dezvoltarea societății în sine și care este aleasă de populație. Europenii sunt europeni, nord-americani sunt nord-americani, deși, în principiu, sunt aceiași europeni care au reușit să suprime cultura nativilor americani.

Africa de Sud este America de Sud, deoarece psihologia popoarelor indigene de acolo domină. Când ajungeți într-una dintre țările sud-americane, înțelegeți imediat că aceasta este o lume specială. La fel este şi în Asia și Africa.

Nu poți transforma un tip de persoană în altul. Singurul lucru pe care îl putem face este să lăsăm pe fiecare cu propria percepție asupra lumii și să-l determinăm să înțeleagă nevoia unei integrări adecvate între toți. În același timp, fiecare rămâne în propria cultură, așa cum se spunea odată în Uniunea Sovietică: „național în formă, dar socialist în conținut”.

La fel este și aici. Conținutul ar trebui să fie cabalistic. Aceasta este o aspirație către o lume comună, spre conexiune, bunătate și iubire, dar sub forma în care o persoană înțelege limbajul naturii și îi poate înțelege corect pe ceilalți.

Din KabTV “Kabbalah Express” 9/27/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed