“54 de laureați ai premiului Nobel nu se potrivesc cu politicienii mărunți” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “54 de laureați ai premiului Nobel nu se potrivesc cu politicienii mărunți

Fizicienii Sir Roger Penrose și Prof. Carlo Rovelli, precum și alți cincizeci și doi de laureați ai Premiului Nobel, se numără printre semnatarii unei noi inițiative numite „Dividend pentru pace globală”. Inițiativa urmărește „reducerea cheltuielilor militare cu 2% în toate țările”, astfel „economisirea unui trilion de dolari în 5 ani” și folosirea banilor „pentru a lupta împotriva urgențelor planetare”. Deoarece, așa cum scriu ei, „omenirea se confruntă cu riscuri care pot fi evitate doar prin cooperare”, oamenii de știință sugerează să „cooperăm în loc să ne luptăm între noi”.

Oricât de mult mi-aș dori ca inițiativa lor să reușească, laureații Nobel nu conduc lumea; politicienii o conduc și ei vor merge oriunde și nu vor precupeți niciun efort pentru a obține dominația militară, chiar dacă asta ne va conduce la un al Treilea război mondial atomic, ceea ce se va întâmpla.

Avem o problemă: ura, nebunia și egoismul au atins punctul culminant, la niveluri care formează un zid de nepătruns. Omenirea este într-o stare disperată. Așa văd eu.

În fiecare societate, oamenii care excelează în cea mai dominantă trăsătură sunt liderii ei. Într-o societate egoistă, cei mai egoişti sunt liderii. Societatea umană nu este doar egoistă, ci este în creștere pe zi ce trece. Prin urmare, liderii noștri sunt cei mai egocentrişti. Ca atare, ei nu pot vedea nimic sau nu se gândesc la nimic în afară de ei înșiși. Ne vor predica și vor pretinde că le pasă de oameni când, în realitate, singurul lor scop este locul lor la cârmă.

Nu este vina lor; este natura umană și nu pot merge împotriva naturii, care îi împinge din interior. Ei sunt total sclavi acesteia și vor face orice le spune. Dacă le spune că este perfect în regulă să distrugă economiile propriilor țări pentru a ține pasul cu cursa înarmărilor, ei nu vor ezita nici un minut.

Rusia, de exemplu, a extras tot ce a putut. În afară de câteva sute de indivizi super bogați, restul oamenilor sunt în sărăcie. SUA, de asemenea, se deteriorează rapid. Cu toate acestea, guvernele nu își pot controla pasiunea pentru control. Amintiți-vă regula: într-o societate egoistă, cel din vârf este cel mai egoist. Prin urmare, oamenii nu ar trebui să se aștepte la niciun beneficiu de la lideri.

Singurul moment în care politicienii îi ascultă pe oamenii de știință este atunci când le spun că pot dezvolta o armă mai letală, care să le dea superioritate militară. Dacă le spun altceva, ei vor răspunde: „Doar daţi-ne arme nucleare; vom ști ce să facem cu ele.”

În 2020, economia mondială s-a redus cu peste 4%. În același an, achizițiile globale de arme au atins un maxim istoric de aproape două trilioane de dolari. Acest lucru arată cât de concentrați sunt liderii mondiali asupra propriilor obiective. S-ar putea crede că dacă va exista o recesiune, achizițiile de arme ar scădea şi ele, dar s-a întâmplat invers.

Când te gândești la asta dintr-o perspectivă egocentrică, are sens perfect: cu cât ne aflăm într-o stare mai rea, cu atât trebuie să cheltuim mai mulți bani pentru a ne înarma, deoarece liderii sunt mai probabil să înceapă războaie. Deoarece liderii trebuie să-și împiedice oamenii să se răzvrătească, ei trebuie să-i incite unii împotriva altora. Deci, cu cât ne descurcăm din punct de vedere financiar, cu atât trebuie să cheltuim mai mult pe arme pentru a ne pregăti de război. Și dacă credeți că la un moment dat resursele pentru arme se vor termina, nu m-aș baza pe asta; liderii își vor cheltui ultimul ban pe arme.

Nici măcar construirea de adăposturi nu va ajuta. Puteți construi adăposturi care să protejeze de rachete, dar nu puteți construi adăposturi pentru a proteja o națiune de bombele atomice.

Singura soluție care există este schimbarea ego-ului însuși. Ego-ul este motorul din spatele cursei înarmărilor și al războiului iminent. Prin urmare, doar schimbarea ego-ului și restrângerea lui va ajuta la prevenirea unui război.

Oamenii care mă înțeleg ar trebui să își unească forțele și să cultive unitatea, să aibă grijă unii de alții și, în cele din urmă, să se iubească unul pe altul mai presus de toate diferențele. Acesta este singurul antidot împotriva virusului egoismului. Nu există alt vaccin pentru aceasta, în afară de a încerca să avem grijă unul de celălalt, în ciuda înstrăinării noastre inerente.

Dacă suntem deja conștienți că suntem dependenți unul de celălalt și că narcisismul este dușmanul nostru, ar trebui să începem să lucrăm împreună pentru a ne schimba comportamentul de la egoism la grijă. Așa cum în prezent învățăm să fim egoiști, ar trebui să învățăm că, dacă suntem egoiști ne facem rău, așa că ar fi bine să învățăm să fim altruiști. Dacă mulți dintre noi lucrăm la asta împreună în întreaga lume, atunci nu este prea târziu.

Pentru mai multe despre importanța solidarității, consultați cartea mea Interesul personal Vs. altruism în era globală.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed