A revenit antisemitismul în Europa?

În Ştiri (The National Interest)Statutul evreilor în Europa rămâne o problemă delicată. Cel puţin, este ceea ce sugerează un nou sondaj realizat de Agenţia UE pentru drepturi fundamentale. Studiul, care va fi publicat integral în noiembrie, a dezvăluit că, aproape un sfert din evreii europeni evită să facă lucruri sau să poarte simboluri care ar putea permite oamenilor să-I identifice ca evrei. Şi cifrele sunt mai rele, în anumite locuri. Patruzeci şi nouă la sută din evreii utopic suedezi evită haine şi simboluri evreieşti în public. “ Optzeci şi opt la sută din evreii francezi au declarat că antisemitismul s-a agravat în ultimii cinci ani. Treizeci la sută din evreii unguri au fost victime ale unui incident antisemit în ultimele douăsprezece luni. Şi în Europa, două treimi spun că semnalarea unor agresiuni şi alte incidente antinsemite la poliţie, nu ar conta sau nu ar face nicio diferenţă.

A cui este vina ? Mass-media ar dori să credeţi că este extrema dreaptă şi Grecia cu tricouri negre şi cripto fascişti fluturându-şi muşchii peste tot la est de Elba. Şi Centrul Kantor arată multă violenţă a extremei drepte. Dar, printre participanţii la sondajul UE, mulţi provin din Europa de Vest şi au văzut lucrurile diferit, doar 19 la sută sunt de extremă dreapta. Douăzeci şi doi la sută din extrema stângă. Dar, musulmanii din Europa sunt citaţi de 27 la sută.

Comentariul meu: Naţiunile lumii nu sunt atât de vinovate pentru creşterea antisemitismului în epoca noastră, aşa cum sunt evreii, deoarece mult timp a fost necesar pentru a aduce “lumina naţiunilor lumii”, în forma metodei de corectare a egoismului, a întregului rău în lume, prin predarea Cabalei, sau prin versiunea mai uşoară, metoda educaţiei integrale.

Dar, în orice caz, în locurile în care antisemitismul a izbucnit, există un vid, absenţa luminii şi acolo, mai mult decât în alte locuri, naţiunile şi ţările suferă.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: