A șaptea poruncă a lui Noe

937Observație: Înainte ca poporul Israel să primească cele Zece Porunci, au existat Șapte Porunci ale lui Noe: șase înainte de Potop și încă una a fost adăugată după Potop.

Răspuns: Conform Talmudului, Dumnezeu le-a dat lui Adam lui Noe prin Adam și le-a transmis întregii omeniri. Apoi a apărut din această umanitate un grup, numit Yehudim, care înseamnă „tânjirea către Creator”. Prin urmare, li s-au adăugat porunci suplimentare.

Întrebare: De ce a șaptea poruncă a lui Noe, care a fost adăugată după Potop, i-a obligat să creeze un sistem judiciar echitabil?

Răspuns: Pentru că înainte de Potop totul se dezvolta instinctiv, iar oamenii nu trebuiau corectați. Și după Potop, când s-a dezvăluit o forță egoistă imensă, teribilă, care, ca să zicem, a provocat Potopul, a fost introdusă această poruncă suplimentară.

Adică, înainte de Potop, oamenii erau la nivelul elementar al animalelor, nu aveau nevoie de legi judiciare, avocați, instanțe. Și când ego-ul a crescut, atunci a fost necesar un sistem judiciar pentru a corecta interacțiunile și restul.

Din emisiunea de pe KabTV „Stări spirituale” 26.12.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed