“Adȃncirea prăpastiei dintre Stȃnga şi Dreapta este aici pentru a rămȃne, şi aşa ar trebui” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “Adȃncirea prăpastiei dintre Stȃnga şi Dreapta este aici pentru a rămȃne, şi aşa ar trebui

Trebuie să realizăm că adâncirea rupturii dintre stânga și dreapta este aici pentru a rămâne și a crește. Cu cât o realizăm mai repede, cu atât sunt mai mari șansele de a face față corect, înainte ca aceasta să explodeze într-un război complet.

Oamenii sunt diferiți. Există diferite genuri, rase, culori și structuri ale corpului. Acestea sunt diferențe biologice care nu pot fi schimbate fără o interferență grosolană cu natura și chiar și atunci cu rezultate discutabile.

De asemenea, trebuie să ne amintim că suntem dependenți unul de celălalt și, fără să vedem că toți suntem sănătoși și contribuim la bunăstarea umanității, nici noi înşine nu vom avea un viitor.

Acela de care suntem mai puțin conștienți este faptul că punctele noastre de vedere, credințele și modul în care gândim sunt de asemenea, dictate de natură. Ca atare, ele sunt adesea neschimbabile. Când a fost ultima oară când cineva a reușit să-ți inverseze total părerea despre ceva care chiar conta pentru tine? Când ai reușit ultima dată să faci asta cu altcineva? Înclinarea spre stânga sau spre dreapta este sculptată în noi aproape la fel de profund ca și culoarea pielii noastre. Asta nu înseamnă că nu există nicio modalitate de a ne răzgândi prin spălarea creierului sau prin vreun program agresiv de reeducare sau chiar prin plantarea cuiva într-un mediu total nou, dar dacă vorbim despre schimbarea punctelor de vedere a milioane de oameni, pur și simplu prin apel la raţiunea lor, nu va funcționa niciodată. Rațiunea lor funcționează diferit, la fel ca și mintea lor, și nu vor fi niciodată de acord.

Gândiţi-vă acum la propriul vostru corp. În interiorul vostru există organe care funcționează foarte diferit unul de celălalt. Împărtășesc același ADN, dar dacă puneți o celulă din inimă în ficat, aceasta nu ar deveni o celulă hepatică; probabil ar muri. Chiar dacă este creat din același material ereditar, natura și modul său de lucru sunt atât de diferite încât celula nu ar putea supraviețui în niciun mediu din afara inimii, căreia îi aparține.

Acum gândiți-vă la corpul vostru fără niciunul din organele sale. Cum ar supraviețui fără niciunul dintre ele? Dacă ai scoate chiar și un singur organ, te-ai ucide sau te-ai mutila serios. Fiecare organ, oricât de mic sau nesemnificativ, este vital pentru bunăstarea noastră și adesea pentru supraviețuirea noastră. Nu ne-am dori ca pancreasul, de exemplu, să fie ca inima, deoarece nu am avea pancreas și am avea prea multe inimi.

Societatea umană este precum corpul nostru, dar la nivel macro. Scoateți chiar și unul dintre organele sale și ați mutilat întregul sistem. Fisurile pe care le vedem între oameni nu sunt problema; indică doar faptul că oamenii sunt mai conștienți de funcția lor în societate, ceea ce este de fapt bine. Problema este că nu putem funcționa ca un sistem unic, în modul în care corpul nostru funcționează cu toate organele sale. Nu suntem conștienți de interdependența noastră în societate, așa cum suntem conștienți de interdependența organelor noastre între ele.

A face față corect diferenţelor dintre noi înseamnă a vedea imaginea de ansamblu – că toată lumea este vitală, toată lumea contribuie și umanitatea nu va fi ceea ce este fără fiecare dintre noi. În disputele dintre noi, nu trebuie să uităm niciodată că suntem cu toții o singură entitate. Este bine să nu fii de acord; ne ajută să creștem, să ne înțelegem mai bine pe noi înșine și pe ceilalți și să ne îndeplinim datoria pentru omenire cu mai mult succes. Dar trebuie să ne amintim, de asemenea, că suntem dependenți unul de celălalt și, fără să vedem că toți suntem sănătoși și contribuim cu partea noastră la bunăstarea umanității, noi înşine nu vom avea nici un viitor.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed