“Adevăratul magnet turistic al ţării Israel” (Times Of Israel)

Michael Laitman, pe The Times of Israel: “Adevăratul magnet turistic al ţării Israel

Călătoriile și turismul se numără printre sectoarele cele mai afectate de pandemia de Covid 19 din întreaga lume. Israelul nu face excepție. Anul trecut, doar 300.000 de turiști au vizitat statul evreu din cauza restricțiilor de călătorie, spre deosebire de recordul de 4,5 milioane de turiști raportați pentru 2019. Dar chiar dacă virusul intră sub control în întreaga lume și situația se normalizează, trebuie să recunoaștem că ceea ce Israelul are de oferit este mult mai mult decât peisaje uluitoare și locuri emblematice.

Printre victimele industriei turistice afectate din Israel se numără ghizii turistici și agenții de turism care au fost practic șomeri în ultimii doi ani, deoarece interdicțiile de călătorie au fost impuse în mod repetat pentru a controla noile variante ale coronavirusului importate din străinătate. Sute de lucrători din turism au manifestat în inima Tel Avivului în urmă cu câteva zile pentru a cere compensații pentru perioada lungă în care nu au putut lucra în mod regulat. Protestele au izbucnit după ce ministrul de finanțe i-a sfătuit să „își schimbe locul de muncă”, dar în final a fost aprobat un pachet de ajutor financiar.

Cu toate acestea, iubirea pentru pământ și bucuria profesiei nu sunt suficiente pentru a încerca să păstrăm turismul așa cum a fost. În general, turismul de astăzi a suferit un fel de distorsiune. Există un turism care încurajează cumpărăturile, un turism care încurajează divertismentul și altul care încurajează prostituția. Turismul inițial, care se baza pe călătoria în diferite locuri, în special în străinătate, și pe cunoașterea culturii de acolo, și-a pierdut deja atractivitatea. Prin urmare, nu cred că industria turismului ar trebui reînviată artificial.

De asemenea, este o greșeală să învinuim Covid-19 pentru toate problemele turismului. Fără Covid-19 ar fi apărut o altă boală sau un alt fenomen natural ar fi doborât industria turismului, care trebuie reînnoită.

Dacă ar fi să vedem imaginea de ansamblu a realității, ne-am da seama că scopul rasei umane este de a realiza unitatea tuturor și de a se uni ca o singură mare familie. Dacă folosim turismul ca mijloc de a ne apropia, de a cunoaște alte popoare, de a depăși diferențele, atunci acest mijloc ne este de ajutor. Dar dacă noi, în special israelienii ne lăsăm capturați de magia culturilor străine, abandonăm cultura și tradiția noastră străveche evreiască și le înlocuim în țesutul nostru social cu viziuni noi, străine, asupra lumii, atunci nu va mai fi loc pentru turism și acesta va continua să se diminueze în mod insidios.

Noi evreii avem o adevărată comoară în mâinile noastre. Dacă ar fi să accesăm sursele exemplare ale poporului evreu care vorbesc despre iubirea frățească ca un mod de viață și să ne unim „ca un singur om într-o singură inimă”, am servi drept magnet pentru toți ceilalţi din lume. „Țara lui Israel nu este o entitate externă. Nu este doar o achiziție externă pentru poporul evreu”, așa cum a scris Rav Kook, ci „mai degrabă, Țara lui Israel are o semnificație internă. Este conectată la poporul evreu prin nodul vieţii. Esenţa lui este impregnată de calităţi extraordinare.” ( Lumini, Țara lui Israel)

Puterea conexiunii reciproce dintre noi este capabilă să evoce o forță pozitivă mai mare, o forță de cea mai înaltă natură. Cu ajutorul ei, se poate deschide un nou turism, cum nu a mai existat până acum – un turism care leagă nivelul spiritual cu cel fizic, între Țara lui Israel de sus și Țara lui Israel de jos, un sentiment sublim, care va fi transmis oricărei persoane din lume.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed