“Al treilea război mondial a început; Cum se va derula depinde de noi” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinAl treilea război mondial a început; Cum se va derula depinde de noi

Image grab from footage released by Ukraine Ministry of Defense on Monday March 14, 2022 shows air defense system is in position

Ne gândim la războiul Rusia-Ucraina ca la un conflict local, dar este mult mai mult decât atât; este un război global pe mai multe fronturi. Războiul nu este doar un conflict militar; este de asemenea, un război economic de uzură. Odată cu creșterea vertiginoasă a prețurilor la gaze și lipsa de produse de bază, oamenii din întreaga lume simt consecințele războiului.

Acest război transformă întregul modus operandi al umanității. Din zorii timpurilor, ne-am obișnuit să trăim după motto-ul „supraviețuirea celui mai apt”. În general, regula era că cei puternici determină regulile, iar regulile erau adesea abuzive față de cei slabi. Acum, se pare că s-a instalat o nouă mentalitate: a dori ceva și a fi suficient de puternic pentru a-l lua, nu înseamnă că lumea te va accepta.

Războiul așadar, este purtat nu mai puțin în interior, și poate mai mult decât în ​​exterior. Însuși comportamentul nostru se schimbă de la abuziv la cooperant, de la narcisism la altruism.

Doare și nu se va întâmpla fără luptă, dar este ireversibil. Aceasta este calea evoluției noastre către scopul creării noastre – de a cuprinde în noi toată creația. Pentru a face asta, trebuie să ajungem să avem grijă de ea, așa cum o mamă își cuprinde copilul în iubirea maternă.

Lupta de a trece de la abordarea noastră actuală nepăsătoare și josnică față de toate creațiile, cu excepția noastră înşine, la ființe înțelepte și pline de compasiune, se numește „războiul lui Gog și Magog” sau Armaghedon.

Deoarece războiul se referă la structura noastră interioară, îl putem duce în interiorul nostru. Dacă ne opunem să ne luptăm cu noi înșine pentru cine va conduce – egoul sau iubirea – realitatea fizică ne va forța să alegem totuși iubirea. Cu toate acestea, va face acest lucru rănindu-ne într-un mod foarte fizic.

Războiul din Europa de Est nu este nimic în comparație cu ceea ce am putea avea de îndurat dacă ne opunem procesului. Descrierile îngrozitoare ale înțelepților și profeților noștri sugerează asta și nu am vrea să o trăim.

Alternativ, putem duce acest război în interiorul nostru fără a trage un singur glonț. Alegerea este în mâinile noastre. Tot ce ne trebuie este să continuăm în aceeași direcție în care natura ne conduce deja: spre conexiune. Dacă facem un efort să ne îngrijim unul de celălalt, chiar dacă inițial nu o facem, atunci ne îndreptăm în direcția cea bună. Dacă încercăm să rezolvăm conflictele nu cu arme sau chiar bătălii legale, ci prin întărirea grijii și prieteniei dintre noi, atunci salvăm vieți și scutim chinurile nenumăraților oameni.

În concluzie, să încercăm să ne ridicăm deasupra urii și să vedem umanul din cealaltă parte care suferă și el. Să ne gândim că acest război ne-a fost dat ca să ne gândim unul la altul mai mult decât am făcut-o până acum. La urma urmei, dacă nu ar fi acest război, nu ne-am fi observat unii pe alții. Acum că este aici, nu mai suntem indiferenți. Deși sentimentele noastre sunt în prezent negative, acum că suntem conștienți de ele, putem lucra la ele împreună și le putem transforma. Acestea sunt războaiele lui Mesia, unde Mosheh[ebraică: ne trage] ne scoate din ego și ne trage către iubire reciprocă.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed