“Am făcut patul și ne vom culca în el” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinAm făcut patul și ne vom culca în el

În ultimul an, am spus în repetate rânduri că, dacă se va schimba conducerea în Ierusalim și Washington, Israel va avea probleme. Pentru unii dintre cei care mă urmăresc pe rețelele de socializare, părea că fac comentarii politice sau promovez o agendă politică, dar nu este cazul. Nu câștig nimic de la acest sau acel individ care este șeful statului Israel și cu siguranță nu din identitatea președintelui SUA. Mai degrabă, una și singura mea preocupare este unitatea poporului Israel, ca o rampă de pornire pentru instigarea unității întregii umanități.

Cu toate acestea, sprijinul implicit și uneori evident al administrației Biden pentru aceste acte de violență este cel mai îngrijorător, deoarece acestea sunt vestitorii furtunilor mult mai grave care vor urma. De fapt, palestinienii sunt cele mai mici dintre problemele noastre. Acum, că administrația SUA a deschis porțile pentru antisemiţii din întreaga lume, ne putem aștepta la atacuri din Iran, Rusia, țările arabe și practic, de pretutindeni. Vom pierde pe toate fronturile și situația noastră va merge din rău în mai rău.

Scopul final al umanității este să fie „ca un singur om cu o singură inimă”. S-ar putea să treacă decenii de chinuri insuportabile, inclusiv un război mondial nuclear pentru a ajunge acolo, sau poate dura câțiva ani și o plimbare plăcută și rapidă într-o societate ai cărei membri se preocupă unii de alții și sunt dedicați bunăstării umanității și planetei. Prin urmare, preocupările mele sunt spirituale și nu politice și, cu siguranță, nu sunt partizan.

Cu toate acestea, întrucât este imposibil să stabilim unitatea fără securitate, înainte de a stabili unitatea, trebuie să asigurăm persistența statului Israel și securitatea poporului său. După cum văd, Benjamin Netanyahu a făcut o treabă mult mai bună pentru a menține Israelul în siguranță decât orice alt prim-ministru. Peste Atlantic, Donald Trump a făcut mai mult pentru securitatea Israelului decât orice alt președinte american. Deoarece securitatea este cerinţa esențială pentru stabilirea unității, i-am susținut pe amândoi.

În consecință, chiar înainte ca Joe Biden să intre în funcție, am avertizat că dacă va câștiga alegerile, securitatea Israelului va fi pusă în pericol. Din păcate, imediat ce a intrat în Casa Albă, predicția mea a început să se manifeste. Revenirea la acordul cu Iranul, sprijinul crescând pentru palestinieni, permisiunea tacită pe care administrația sa a acordat-o diferitelor organizații pentru a ataca Israelul, precum Curtea Penală Internațională, Consiliul ONU pentru Drepturile Omului, Consiliul de Securitate al ONU și nenumărate altele, toate acestea care doresc să sancționeze, să cenzureze, să slăbească și în cele din urmă să demoleze statul evreiesc, sunt doar începutul.

Revoltele pe care le vedem în Ierusalim, Haifa și Jaffa, precum și rachetele de la Jaffa asupra populației civile par să provină din diverse motive: evacuările șeicului Jarrah, tensiunile din jurul Muntelui Templului, amenințările Hamasului cu escaladarea violenței și incitarea la violență pe rețelele sociale sunt câteva dintre ele.

Cu toate acestea, sprijinul implicit și uneori evident al administrației Biden pentru aceste acte de violență este cel mai îngrijorător, deoarece acestea sunt vestitorii furtunilor mult mai grave care vor urma. De fapt, palestinienii sunt cele mai mici dintre problemele noastre. Acum, că administrația SUA a deschis porțile pentru antisemiţii din întreaga lume, ne putem aștepta la atacuri din Iran, Rusia, țările arabe și practic, de pretutindeni. Vom pierde pe toate fronturile și situația noastră va merge din rău în mai rău.

Cu toate acestea, și acesta este cel mai important punct, nu văd administrația Biden ca parte vinovată în această spirală descendentă. Mai degrabă cred că am adus asta asupra noastră. Evreii americani, precum și o mare parte din publicul din Israel, doreau ca Biden să câștige. Au vrut să-l înlăture pe Trump și să-l plaseze pe Biden și administrația sa progresistă în Casa Albă. Ei bine, ne-am făcut patul și acum ne vom culca în el.

Ca evrei nu înțelegem puterea pe care o posedăm. Nici măcar nu vorbesc despre influența politică și manevrele pe care evrei proeminenți le-au făcut pentru a-l aduce pe Biden la Casa Albă; vorbesc doar la un nivel mai profund. Cu dorința noastră, l-am așezat pe Biden și l-am destituit pe Trump și pentru asta toți evreii vor plăti, inclusiv evreimea americană.

Diviziunea dintre evrei este boala poporului nostru. A adus asupra noastră pe toți răufăcătorii de la debutul națiunii noastre. Împărțirea dintre noi ne împiedică de asemenea, să câștigăm favoarea lumii, întrucât tot ceea ce ei așteaptă de la noi este unitatea și tot ceea ce le arătăm noi este diviziunea. Această diviziune ne determină să vrem să vedem duşmanii Israelului la Casa Albă și ne face să ne acoperim ura unul față de celălalt cu strigăte ceremonioase despre dreptate. Dar acolo unde nu există iubire, nu poate exista dreptate.

Permiteți-mi să reiterez: nu vorbesc din nicio perspectivă politică, ci din percepția mea spirituală asupra lumii. Dacă vrem să vedem o lume pașnică, unde oamenii sunt uniți, trebuie să stabilim siguranţa și unitatea, în această ordine. Și întrucât unitatea lumii începe cu unitatea în cadrul națiunii israeliene, trebuie să existe securitate în Israel, astfel încât Israelul să poată stabili unitatea.

În această privință, aș dori să-l citez pe marele Rav Kook, care în timpul primului război mondial, a subliniat legătura dintre necazurile lumii și unitatea Israelului. În cartea sa Orot (Lumini), el a scris: „Construcția lumii, care este în prezent măcinată de furtunile îngrozitoare ale unei săbii pline de sânge, necesită construirea națiunii israeliene. Construcția națiunii și revelarea spiritului acesteia sunt una și aceeași și este una cu construcția lumii, care se prăbușește în așteptarea unei forțe pline de unitate și sublimitate, iar toate acestea se află în sufletul adunării Israelului”.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed