“Amnesty International afirmă că politica Israelului împotriva Palestinei este echivalentă cu apartheidul. Este aceasta o denaturare grosolană sau o reflectare exactă a situației? Ce

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Amnesty International afirmă că politica Israelului împotriva Palestinei este echivalentă cu apartheidul. Este aceasta o denaturare grosolană sau o reflectare exactă a situației? Ce credeţi?

În loc să argumenteze dacă raportul este o denaturare gravă sau o reflectare exactă a situației, există factori mai profunzi care lucrează în afirmaţia „Israelul ca stat de apartheid”. În timp ce raportul descrie Israelul ca ducând politici de apartheid față de palestinieni și de asemenea față de israeliano-arabi, opiniile negative despre Israel provin de fapt din relațiile egoiste din poporul evreu însuși.

În mod deschis, nu găsim rapoarte despre legăturile negative dintre evrei, dar pe ascuns există un sentiment profund înrădăcinat în națiunile lumii că poporul evreu datorează lumii o metodă de corectare a relațiilor umane până la punctul de „iubește-ți aproapele ca pe tine însuți” și că evreii nu reușesc să ofere această metodă. Sentimentul că poporul evreu nu reușește să ofere lumii o metodă de a ne ridica deasupra impulsurilor separatoare este ceea ce în cele din urmă se formează ca opinii negative pe care națiunile lumii le au față de poporul Israel și afirmaţia „Israelul ca stat de apartheid”. este o astfel de consecință. Este așa cum scrie cabalistul Yehuda Ashlag (Baal HaSulam) în „Scrierile ultimei generaţii”. „Este un fapt că Israelul este urât de toate națiunile, fie din motive religioase, rasiale, capitaliste, comuniste, fie din motive cosmopolite, etc. Așa este “pentru că ura precede toate raţiunile, dar fiecare pur și simplu își transformă aversiunea conform propriei psihologii”.

Pe scurt, conexiunea este o lege a naturii, iar poporul Israel a fost stabilit ca o conductă prin care să transmită conexiunea la nivelurile mai profunde ale naturii către umanitate. Soluția pentru opiniile negative tot mai mari la adresa poporului Israel este ca ei să-și dea seama de rolul lor în lume, adică să pună în aplicare metoda care duce la „iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuți”. Ca atare, ei devin „o lumină pentru națiuni”, adică un canal pentru tendința de „ iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuți” de a  o răspândi în întreaga lume. Dimpotrivă, eșecul lor în a realiza această metodă împiedică o astfel de tendință să se răspândească în întreaga lume, iar lumea simte din ce în ce mai mult că poporul Israel este o sursă de întuneric, până la un punct în care lumea simte că nu există drept pentru existența acestei națiuni.

Astfel, nu avem de ales decât să începem să creștem conexiunile pozitive unul cu celălalt până la un vârf de iubire. Făcând acest lucru, am inversa răul în bine și am vedea pace și armonie în întreaga lume. De asemenea, am descoperi că lumea și-ar inversa atitudinea față de noi de la negativ la pozitiv.

Bazat pe videoclipul „De ce afirmaţia „Israelul ca stat de apartheid” câștigă o atenție din ce în ce mai mare?” cu cabalistul Dr. Michael Laitman și Oren Levi.

Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: