Antisemitism și luptele omului modern

În Știri (Radio Echo din Moscova) „Unul dintre producatorii cei mai faimoşi de la Hollywood, este Harvey Weinstein, renumit evreilor din lume pentru că îi adună împreună pentru a rezista anti-semiților. El a spus că se confruntă cu aceste grupuri teroriste, cum ar fi statul Islamic (ISIS) și Hamas, şi că venit timpul pentru evrei de a deveni la fel de organizaţi ca şi Mafia.

„Parafrazându-l,” Dumnezeu va învinge răul, dacă îngerii sunt organizaţi ca mafioţii. „Până în prezent, spre deosebire de toate speculațiile făcute de către susținătorii teoriilor conspiraționiste, evreii nu s-au organizat ca şi Mafia , dar nici nu sunt chiar ca o orchestră simfonică. Nu e de mirare că tot ei spun că, atunci când există doi evrei, există trei opinii.

„Fiecare dintre vechile organizații evreiești au propriile lor politici, propria” vioara „și propriul lor” partid „. Nici măcar actele flagrante de antisemitism care au loc în mod regulat în Europa de astăzi nu au obținut un răspuns unificat. S-ar putea să fie o apărare furioasă și o implorare severă, dar atacurile asupra sinagogilor evreiești devin tot mai frecvente.

„Acest producător de la Hollywood spune: Cred că lupta împotriva antisemitismului este un interes vital nu numai al poporului nostru, care a pierdut milioane de fii și fiice în pogromuri și Holocaust, dar este vârful de lance al luptei omului modern cu ideologiile barbare ale urii umane, care amenință viața însăși pe fața Pământului. Și astfel cel puțin de dragul acestui lucru noi ar trebuie sa fim „organizaţi ca şi mafioţii.” ”

Comentariul meu: Cred că concluzia lui este corectă. Trebuie să arătăm un exemplu de conexiune și unitate, pentru că noi suntem singurii care putem face acest lucru în mod corect. Subconştient, lumea este în așteptare pentru un astfel de exemplu de la noi, pentru că toată suferinţa din lume fiind revelată numai astfel, ne vom uni și numai atunci toată suferința din lume va înceta.

Șefii nenumăratelor organizații evreiești trebuie să oprească negarea antisemitismului, trebuie să înceteze de a mai fi divizaţi unii faţă de alţii, și să fie împreună în ciuda diferențelor lor aparente.Pentru antisemiţi, cu toții aratăm la fel, și mai precis, toți avem același nas.

După cum este scris în: „Introducere la Cartea Zohar:” 67) Atunci când o persoană din Israel sporește și înnobilează internalitatea cuiva, care este Israel în acea persoană, externalitatea, care reprezintă națiunile lumii în el adică, atunci când îşi dedică majoritatea eforturilor cuiva de a consolida și înălța internalitatea, pentru a beneficia sufletul, și pentru face eforturi minore, nu trebuie decât să susțină națiunile lumii în el, adică nevoile trupești, după cum este scris (Avot, 1), „Asigură-ţi Tora permanent și munca ta temporară „, prin aceasta, îi face pe copiii lui Israel să se avânte în sus în internalitatea și externalitatea lumii, precum și națiunile lumii, care sunt externalitatea, să recunoască valoarea copiilor lui Israel.

Vedem că răscumpărarea suferinței lui Israel și a întreagii lumi depinde numai de unitatea poporului lui Israel. Toată suferința lui Israel și a lumii este doar din cauza absenței cerinței, „Să iubești pe prietenul tău ca pe tine însuți.” 70) Vai de cei care fac spiritul lui Mesia să plece din lume, să se îndepărteze și să nu se întoarcă în lume. Ei sunt cei care lasă Tora în uscăciune, fără umiditatea de înțelegere și rațiune.

Ei se limitează la partea practică a Torei, și nu doresc să încerce să înțeleagă înțelepciunea Cabalei, să cunoască și să înțeleagă secretele Torei și gustul Mitzva. Vai de ei, pentru aceste acțiuni pe care le fac în privinţa existenței sărăciei, a ruinei și a jafului, a uciderii, și a distrugerilor din lume. Dar dacă vor începe să se unească și să arate un exemplu pentru întreaga lume în acest fel , atunci toate popoarele lumii vor recunoaște meritele lui Israel .

Și vor îndeplini ce scrie în textul : Isaia 14 : 2 : Și popoarele îi vor lua , și îi va aduce la locul lor . Și, după cum este scris în : Isaia 49:22 : … și vor aduce înapoi pe fiii tăi în sânul lor , și fiicele tale vor fi purtate pe umeri .

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: