“Antisemitismul – În serviciul mass-mediei” (Times Of Israel)

Michael Laitman, On The Times of Israel: “Antisemitismul – În serviciul mass-mediei

Frecvența tot mai mare a incidentelor antisemite în întreaga lume se datorează în principal accentului deliberat al mass-mediei pe astfel de incidente, care îi incită pe antisemiți să acționeze. Dacă mass-media nu coboară flăcările, totul se va termina cu o catastrofă. Singura modalitate de a limita rapoartele insidioase este ca evreii să stea umăr la umăr și să arate un front unit.

În urmă cu câteva zile, la ordinul organizației antisemite The Rights Forum, administratorii a peste o duzină de universități olandeze și-au instruit personalul să enumere interacțiunile lor cu organizațiile israeliene și evreiești, relatează Agenția Telegrafică Evreiască (JTA).

Solicitarea cerea „să primească toate informațiile despre perioada de la 1 ianuarie 2012 până la 24 ianuarie 2022, mai mult de zece ani. Și toate acestea trebuie depuse, dacă este posibil pe hârtie, în termen de 28 de zile”. Un angajat al universității a glumit: „Care este următorul pas? Că evreii din universități ar trebui să poarte cu toții o stea galbenă?” Rabinul-șef al Olandei nu s-a amuzat deloc. „Ceea ce mă preocupă cu adevărat” a spus el, „este numărul de universități care au fost atât de conforme cu o cerere atât de evident antisemită. Ne amintește că majoritatea primarilor au cooperat în timpul ocupației pentru a transmite numele cetățenilor lor evrei germanilor”.

Rapoartele despre incidente antisemite inundă mass-media și toate poartă același mesaj: antisemitismul este în creștere. Este adevărat că incidentele antisemite au crescut, dar nu cred că ura față de evrei crește sau scade. Ura pentru evrei există întotdeauna în inima fiecărui non-evreu; este o constantă. Ceea ce se schimbă însă, este măsura în care oamenii își permit să-l exprime, iar asta depinde de mass-media. Cu cât mass-media relatează mai mult astfel de incidente, și mai ales cu cât le raportează mai mult cu un ton „sumbru” care implică escaladarea antisemitismului, cu atât mai mult îi încurajează și îi incită pe antisemiți.

Prin mass-media, mă refer la toate formele de media: social media, canale TV și radio, ziare, cărți, reviste și tot ce iese în aer și ajunge cumva la public. Dacă mass-media ar înceta să mai raporteze incidente antisemite, frecvența incidentelor antisemite ar scădea instantaneu. Nu ar diminua ura față de evrei, dar și-ar diminua expresia deschisă și în principal violenţa.

Din păcate, acest lucru nu se va întâmpla. „Antisemitismul este flagelul pe care ni l-a trimis Dumnezeu pentru a ne aduce împreună și a ne uni” a spus dr. Kurt Fleischer, liderul liberalilor în Adunarea Comunității Evreiești de la Berlin, în 1929. Ura ascunsă continuă să caute modalități de a se manifesta, iar cel mai bun loc pentru a exprima ura este mass-media.

Singura modalitate de a reduce expresiile de ură este de a o dizolva, iar singura modalitate de a dizolva ura față de evrei este de a dizolva ura dintre evrei.

Cu bună știință sau nu, poporul Israel este întotdeauna în centrul atenției. De la bun început, când am făcut o națiune din descendenții proscrișilor din fiecare națiune din Semiluna Fertilă, am fost desemnați să fim eroii sau paria lumii. Isprava incredibilă pe care primii evrei o făcuseră în stabilirea națiunii lor împotriva oricăror nenorociri și mai presus de toate ura pe care o simțiseră unul față de celălalt a fost un precedent pe care nimeni nu a reușit să-l reproducă de atunci. Chiar și evreii s-au învrăjbit unii cu alții până s-au dizolvat în cele din urmă într-un război civil sângeros, care a dizolvat națiunea lor și a adus asupra lor pe Titus, care a cucerit Ierusalimul, a distrus ceea ce a mai rămas din Templu și a exilat masele înfometate la Roma. .

De atunci, evreii au fost persona non grata oriunde au mers. Dacă au fost tolerați, a fost doar pentru că domnitorul i-a exploatat pentru câștiguri politice sau monetare, de obicei cele din urmă, dar nu a durat niciodată.

Evreii vor fi bineveniți oriunde vor merge, doar dacă mai întâi se unesc între ei. Unitatea nu este scutul lor împotriva adversarilor; este exemplul pe care trebuie să-l dea lumii. Când se unesc, lumea îi întâmpină și spune: „Devine bine să te agăți doar de această națiune”, așa cum scrie cartea Sifrey Devarim. Când sunt divizați, ce se întâmplă este ceea ce are loc astăzi, ceea ce s-a întâmplat în 1492 și ceea ce s-a întâmplat în anii 1940.

Trebuie să înțelegem că mass-media deschide și închide supapa în cazul expresiilor de antisemitism, dar acțiunile noastre unul pentru sau împotriva celuilalt determină dacă media deschide sau închide supapa.

Mai multe despre acest subiect în cartea mea Alegerea evreiască: unitate sau antisemitism, fapte istorice despre antisemitism ca o reflectare a discordiei sociale evreiești. .

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: