“Apărarea Israelului împotriva terorismului” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinApărarea Israelului împotriva terorismului

Atacurile teroriste nu sunt doar un alt titlu din știri, ci este zdrobirea vieților întrerupte ale oamenilor și este panica și haosul care străpung o zonă în urma lor. Frica se răspândește și își instalează reședința în psihicul oamenilor care o trăiesc. Timp de două săptămâni teroriștii au vizat o serie de atacuri brutale în orașele israeliene și din nou, chiar aseară, într-un loc popular, cu viață de noapte din Tel Aviv au luat viața a trei tineri.

Anxietatea a depășit mentalitățile oamenilor. Toată lumea merge pe stradă cu prudență, suspiciune, vigilență și caută automat un loc de evadare dacă un alt terorist motivat  de fundamentalismul islamic lovește din nou. Fiecare sunet de ambulanță evocă gânduri de disperare și îngrijorare.

Ca israelieni, nu este nevoie să te prefaci că nu se întâmplă nimic și să te comporți ca și cum totul ar fi normal. Cu toții trebuie să avem grijă de noi înșine și să avem grijă unii de alții și să fim vigilenți. De asemenea, trebuie să ne deschidem ochii asupra a ceea ce se întâmplă la un nivel mai intern și să ne deschidem inimile către ceea ce înțelepții lui Israel au scris: „Prima apărare împotriva calamității este iubirea și unitatea. Când există iubire, unitate și prietenie unul cu altul în Israel, nicio calamitate nu poate veni peste ei” (Maor vaShemesh– Lumină și Soare). La fel, Cartea Conștiinței scrie: „Ni se poruncește la fiecare generație să întărim unitatea dintre noi, astfel încât dușmanii noștri să nu stăpânească asupra noastră”.

Întregul Israel este un amalgam în care toată lumea este conectată, dar noi nu vedem asta și cu siguranță nu o simțim. Dar legătura spirituală este directă: legătura inimilor noastre iradiază favorabil în întreaga societate. Prin urmare, alături de fenomenul teroriştilor care trebuie dezrădăcinat, trebuie să acţionăm cu toată puterea pentru a ne uni şi a fi garanţi unii pentru alţii.

Doar dacă ne putem sprijini unul pe celălalt din toată inima, putem obține un sentiment de siguranță pe străzile noastre. Dar atât timp cât preferăm să trăim în propria noastră bulă, păsându-ne doar de bunăstarea noastră personală, atunci acest bulgăre de zăpadă rece al indiferenței se formează între noi, se rostogolește pe o pantă, ridicând mai multe straturi de răceală și alienare și le înfășoară pe fiecare într-un giulgiu de gheață care ne ține depărtați, până când următorul dezastru ne obligă să ne apărăm pentru scurt timp împotriva pericolului.

Tora noastră este despre iubire. Include cea mai mare regulă, „iubiți-vă aproapele ca pe voi înşivă”. Trebuie să o aplicăm în momente de pace, nu doar în vremuri de atacuri teroriste, ci întotdeauna pentru că, așa cum ne spune înțelepciunea noastră străveche, trezirea la iubirea dintre noi va trezi o putere supremă și El este cel care ne va proteja de tot răul.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed