“Apelul Prințului William de a uita de cosmos și de a se concentra pe Pământ, nu îl va salva” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinApelul Prințului William de a uita de cosmos și de a se concentra pe Pământ, nu îl va salva

Reuters - Prince William Earthshot Prize London

Într-un interviu pentru NBC News, Prințul William, Ducele de Cambridge a spus că „Avem nevoie de cele mai mari creiere și minți, concentrate să încerce să reparăm această planetă, nu să încercăm să găsim următorul loc în care să mergem și să trăim”. Adăugând că „observăm o creștere a anxietății climatice”, prințul William a subliniat că „acum, tinerii cresc acolo unde viitorul lor este amenințat practic tot timpul”. Este adevărat că viitorul pare sumbru, dar „repararea” Pământului nu va ajuta, deoarece nu este nimic în neregulă cu el. Există multe lucruri care nu sunt în regulă cu oamenii care trăiesc pe el: ei sunt cauza „disfuncționalităților” Pământului și ei sunt cei care au nevoie de remediere. Orice altă idee este inutilă și o pierdere de timp care va crea planetei un prejudiciu și mai mare.

Poluarea apei, solului și aerului Pământului și epuizarea resurselor sale sunt doar două forme de exploatare din nenumăratele pe care rasa umană le provoacă peste tot. Noi provocăm același nivel de rău propriilor noastre specii – națiunilor și grupurilor etnice defavorizate, precum și altor animale, păsări și pești. De fapt, provocăm rău oriunde mergem și orice facem.

Baza tuturor relațiilor noastre este interesul personal. O astfel de bază dictează doar două atitudini față de tot ceea ce ne înconjoară: să îl folosim sau să fugim de el. De fapt, este o stare de război constant, pe care în mare parte nu o cunoaștem, cu excepția momentelor rare de sinceritate cu noi înșine.

Pentru că aceasta este singura noastră motivație, îmbolnăvim nu doar pământul, ci fiecare tărâm al angajamentului uman. Pentru a înțelege răul din atitudinea noastră egocentrică, gândiți-vă la celulele canceroase. Aceste celule viclene cresc fără să țină cont de celulele din jurul lor, smulg vasele de sânge pentru a obține cât mai mulți nutrienți și oxigen și, ca urmare, „înfometează” celulele din jurul lor și ucid organele în care cresc. Ulterior, ele „migrează” către alte organe și provoacă același rău acolo până când corpul moare împreună cu cancerul.

Am „metastazat” deja întreaga planetă. Am contaminat fiecare lucru, loc și angajament cu atitudinea noastră malignă și acum începem să realizăm că suntem pe punctul de a muri împreună cu planeta noastră.

Dar concentrarea pe un simptom, chiar și pe unul la fel de dureros precum schimbările climatice, nu va vindeca cancerul, care este propriul nostru ego. Pentru a ne vindeca ego-urile, trebuie să acceptăm diagnosticul că ego-ul nostru este problema și să ne hotărâm să luptăm împotriva lui umăr la umăr.

Dacă prințul William, și alți factori de mișcare și agitare, începe să facă presiuni pentru unitate între toți oamenii, să se ridice deasupra diferențelor dintre noi și să stabilească grijă și preocupare între toți oamenii, vom vedea o schimbare reală în bine. Cu toții suntem un sistem complet, la fel cum corpurile noastre sunt sisteme complete. Deci, atât timp cât consfințim cultura „Eu! Pe mine! Al meu!”, nimic nu se va schimba. Dacă nu acceptăm că trebuie să învățăm să ne preocupăm de ceilalți și să dezvoltăm responsabilitatea reciprocă, mai degrabă decât responsabilitatea doar pentru noi înșine, atunci ne-am pregăti cel mai bine pentru ce este mai rău.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed