“Ar trebui ca Irakul să recunoască Israelul?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Ar trebui ca Irakul să recunoască Israelul?

Faruk, un tânăr de 14 ani din nordul Irakului, era pe moarte din cauza unei boli cardiace congenitale, iar medicii din Irak își pierduseră deja speranța. Prin conexiunile unei organizații de ajutorare, medicii dintr-un spital israelian au ajuns să-l opereze și să-i salveze viața. La întoarcerea acasă în Irak, tatăl său a spus: „Spun asta de aici, din Irak până în Israel. Sărut ochii doctorilor tăi, unul câte unul. Poporul israelian este o națiune milostivă”. Astfel de povești sunt într-adevăr încântătoare și ridică întrebarea: de ce nu putem normaliza relațiile dintre aceste două țări?

Pe de o parte, astfel de povești ating inimile multora, dar pe de altă parte, nu reușesc să atingă inimile liderilor. Pe scurt, nu ar trebui să ne uităm la lideri pentru o soluție pozitivă, ci ar trebui să căutăm în schimb să ne pregătim pentru a ne conecta în mod pozitiv unii cu alții. Altfel, ne putem aștepta să vedem lumea noastră îndreptându-se către un rău din ce în ce mai mare.

Trebuie să înțelegem natura umană și natura lumii. Motivul pentru care suntem „blocați” într-o tendință negativă spre înrăutățirea relațiilor dintre oameni, societăți și națiuni este în mâinile poporului Israel. Mingea este în terenul nostru: trebuie să ajungem în primul rând la conexiuni pozitive între noi. Este foarte dificil, pentru că acumulăm în noi înșine întregul ego al lumii, tot răul ei.

Cu toate acestea, trebuie să facem o operație specială asupra inimii poporului Israel, invitând forța pozitivă care locuiește în natură să ne îmbunătățească conexiunile. Facem acest lucru devenind un exemplu pentru toți oamenii de care dorim să ne apropiem și să ne conectăm pozitiv. Așa ne putem salva de nenumărate necazuri. Trebuie să înțelegem că oamenii ne urăsc doar în măsura în care ne urâm unii pe alții.

Națiunile lumii nu sunt rele. Mai degrabă, conexiunile noastre negative se proiectează asupra lor. Noi suntem cei care putem aduce corectare, deoarece suntem națiunea care a atins inițial starea de „iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuți” deasupra diferențelor noastre și nu trebuie decât să dorim să atingem această stare din nou. Dacă am implementa o astfel de corectare a relațiilor noastre unul cu celălalt, atunci am vedea un răspuns pozitiv major – una dintre ele fiind simţirea musulmanilor nu doar ca veri, ci ca frați ai noștri.

Bazat pe videoclipul „Medicii israelieni salvează viața unui copil irakian – Răspunsul unui cabalist” cu cabalistul Dr. Michael Laitman și Oren Levi. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed