“Ar trebui să renunțăm la libertățile noastre civile pentru a combate terorismul / pentru a păstra siguranţa națională?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Ar trebui să renunțăm la libertățile noastre civile pentru a combate terorismul / pentru a păstra siguranţa națională?

Trebuie să luăm o decizie conform căreia securitatea trebuie să fie universală, adică peste tot în lume. Dacă ne lipsește siguranţa și ne aflăm în război, violență sau folosind metode puternice oriunde în lume, în locul cooperării, atunci siguranța întregii lumi va avea de suferit.

Siguranța este respectată și apreciată dacă nu provine din nicio considerație egoistă, cum ar fi puterea, forța și mândria. Dacă respectăm cu toții o astfel de condiție, atunci lumea și fiecare societate trebuie să o accepte ca o formă cu adevărat justă de securitate.

La cȃtă libertate putem renunța? Trebuie să ne respingem libertatea pentru nevoi de securitate, cu condiția ca în viitor să corectăm societatea, după ce am atins libertatea și siguranța. În caz contrar, orice respingere a libertății din motive de securitate este greșită.

Pe baza emisiunii “Întrebări şi răspunsuri” cu Cabalistul dr. Michael Laitman. Scris / editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: