“Arderea cărților fără educație aprinde ura” (Linkedin)

My new article on Linkedin “Burning Books without Education Lights Up Hate

În Ontario, Canada, școlile au ars recent aproape 5.000 de cărți care erau considerate jignitoare pentru indigeni. În New York, statuia lui Thomas Jefferson care a fost realizată în 1833 și care se află în camera Consiliului orașului din 1915, este programată pentru îndepărtare. Anul trecut, aproape 100 de monumente confederate au fost îndepărtate. Arderea, spargerea sau ștergerea trecutului nu este modalitatea corectă de a repara greșelile. Fără a recunoaște trecutul și a educa oamenii despre ce este bine și ce este greșit, nu vom învăța niciodată. Vom continua să fim tiranici unul față de celălalt și, în timp ce tiranii se vor schimba, oamenii vor suferi în continuare.

Doar educația ne schimbă; violența doar asuprește. Dacă credem că oamenii sunt egali, ar trebui să ne educam în acest sens. Ar trebui să o facem prin exemplu, arătând modul în care fiecare contribuie la societate, modul în care diversitatea crește rezistența unei națiuni și modul în care uniunea deasupra diferențelor culturale și etnice ne întăreşte națiunea. De când actele de ură au adus vreun beneficiu cuiva? De când au crescut iubirea?

Pentru a construi noi valori sociale, trebuie să știm să ne mutăm din cele vechi. Luați sclavia, de exemplu. A fost abolită pentru a elibera americanii de culoare, care fie s-au născut în sclavie, fie au fost aduşi în America în acest scop. Cu toate acestea, în loc să-i elibereze pe sclavi, i-a făcut sclavi pe majoritatea tuturor: negri, albi, asiatici și latino-americani. Poate că nu o numim sclavie și poate fi jenant să recunoaștem asta, dar adevărul este că niciunul dintre noi nu este liber. Cu toții am fost înrobiți în mod egal și o numim piață liberă sau capitalism. Comunismul, apropo, nu este mai bun. Știu asta; am venit de acolo.

Dacă vrem ca oamenii să fie liberi și egali, trebuie să-i învățăm un singur lucru: cum să se iubească unii pe alții. Nu există sclavie sau inegalitate într-o familie iubitoare. De asemenea, dacă oamenii ar avea grijă unii de alții, nu am vorbi despre inegalitate sau grupuri dezavantajate.

Familia este un exemplu grozav de a reconstrui mai bine, apropo. Dacă există o dispută între frați, iar familia vrea să facă pace între ei, îl va denigra sau umili pe unul pentru a-l liniști pe celălalt? Desigur că nu! Creșterea iubirii până la un punct care este mai mare decât mânia, este singura modalitate de a-i aduce înapoi împreună.

Prin urmare, dacă o națiune dorește să-și unească membrii și să-i facă egali, singura modalitate de a realiza acest lucru este prin creșterea unității, a iubirii și a responsabilității reciproce între toate facțiunile națiunii. Dacă ne concentrăm asupra acestor trei elemente, nu va trebui să ne îngrijorăm cu privire la inegalitate sau bigotism.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed